Μοχάμεντ Σαλάχ: Το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βοήθησε την Λίβερπουλ να επικρατήσει με 7-1 εκτός έδρας της Ρέιντζερς, για το Champions League, σημειώνοντας ένα εμβληματικό ρεκόρ.  Λιγότερα από 7 λεπτά χρειάστηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ για να καταρρίψει ένα εμβληματικό ρεκόρ στο UEFA Champions League, καθώς έγινε ο παίκτης που σκόραρε το γρηγορότερο χατ-τρικ στην
ιστορία της…

Επειδή όμως η διοργάνωση διεξάγεται υπό τον τίτλο UEFA Champions League, πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όταν ο Κλαούντιο Σούλσερ (Γκρασχόπερς) σημείωσε συνολικά πέντε γκολ εναντίον της Βαλέτα (8-0), τα τρία από αυτά στο 58ο, 62ο, 64ο λεπτό. Το πιο γρήγορο χατ-τρικ έγινε επίσης μέσα σε 6 λεπτά! Το δεύτερο πιο γρήγορο ήταν το χατ-τρικ του Αμάνσιο (Ρεάλ Μαδρίτης) στις 6 Μαρτίου 1968 εναντίον της Σπαρτα Πράγας (3-0). Σκόραρε στα λεπτά 61, 62, 68.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα τρία γκολ του Σαλάχ είχαν ασίστ από τον ίδιο παίκτη, τον Ντιόγκο Ζότα. Η προηγούμενη τέτοια περίπτωση, όταν ένας παίκτης έδωσε τρεις ασίστ στο χατ-τρικ ενός συμπαίκτη του στο Champions League, συνέβη τον Μάρτιο του 2012 , όταν ο Φρανκ Ριμπερί «σέρβιρε» στα τρία γκολ του Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν στον αγώνα εναντίον της Βασιλείας. Και πριν από αυτό, το 2011, ο Αλί Σισοκό έδωσε ασίστ για 3 γκολ του Μπαφετίμπι Γκομίς (Λιόν) στον αγώνα εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοχάμεντ Σαλάχ, -τρικ, Champions League,mochament salach, -trik, Champions League