Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός στην Εύβοια - Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Έντονες οι ανησυχίες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα - Το πρώτο κρούσμα και στην Εύβοια.Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα καταγράφηκε και στην Εύβοια. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Εviazoom, με το παραλλαγμένο στέλεχος νόσησε, πριν δύο 24ωρα, ένας 46χρονος που διαμένει στη…

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του στελέχους αυτού, υπάρχουν σκέψεις σχετικά με το εσωτερικό των μεικτών χώρων διασκέδασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τους οποίους συζητείται το ενδεχόμενο να μπορεί ο ιδιοκτήτης να δέχεται τους ανεμβολίαστους πελάτες μόνο με την επίδειξη μοριακού

(PCR) τεστ.

Παγώνη: Σήμα κινδύνου για φθινόπωρο - «Δεν θα πάνε καλά τα πράγματα αν...»

Σημειώνεται, ότι για τη σημασία του εμβολιασμού και τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα μίλησε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως τον Οκτώβρη πρέπει να έχουμε πιάσει 80% ποσοστό εμβολιασμού.

Όπως είπε μάλιστα, θα φτάσει η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους «αν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών.

«99,9% για να μην πω 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ. Μπορεί κάποιος να νοσήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε;», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης ότι, «από τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας, η τεχνική του εμβολίου είναι τέτοια που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, μπορούν όλοι να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι «αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβρη δεν θα πάνε καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα