Κρήτη: Πνευμονική εμβολή σε 59χρονο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Περιπέτεια για έναν 59χρονο εμβολιασμένο με το AstraZeneca που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. «Όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά και πνευμονική εμβολή». Η μαρτυρία του.

Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ένας 59χρονος από τη Κρήτη εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο

Χανίων νοσηλεύεται από την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Ο άνδρας μίλησε στο zarpanews.gr για την περιπέτειά του και περιέγραψε τα συμπτώματα και την ταλαιπωρία του μετά την πρώτη δόση.

«Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το δεύτερο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο» δήλωσε ο 59χρονος και πρόσθεσε:

«Μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή».

Ο 59χρονος διασωληνώθηκε και του χορηγήθηκαν αμέσως αντιπηκτικά.

Για την ώρα, εξετάζεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και επιστήμονες στην Αθήνα για τα αίτια και αν φταίει το εμβόλιο.

«Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Για αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο» τόνισε.

«Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca».

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την υγεία μου πριν από αυτό. Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή. Δεν το περίμενα, ήταν τεράστια η περιπέτεια» κατέληξε.

Πέθανε 68χρονη μετά τη δεύτερη δόση με Pfizer

Υπενθυμίζεται ότι μια γυναίκα 68 ετών πέθανε λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, στην Πέλλα.

Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της, η γυναίκα άρχισε να νιώθει μία αδιαθεσία, παράλυση στα άκρα και έκανε εμετό. Πήγε στο νοσοκομείο και της είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της καθώς επρόκειτο για παρενέργειες από το εμβόλιο.

Επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι της, αλλά ανέβασε πυρετό και έτσι την ξαναπήγαν στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε, ωστόσο, τελικά έχασε τη ζωή της μετά από λίγη ώρα.

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αντώνη Ξυλουργίδη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τα αίτια του θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστά και πως ερωτηματικά έχει ακόμα και το νοσοκομείο.

«Στις 4 Μαΐου εμβολιάστηκε, στις 5 έφυγε από τη ζωή. Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα σκοτοδίνης, εμετού και σφιξίματος στο στέρνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 3-4 ώρες, όπου της έγιναν όλες οι εξετάσεις. Στη συνέχεια υποχώρησαν τα συμπτώματα και της έδωσαν εξιτήριο. Το ίδιο βράδυ τα συμπτώματα επανήλθαν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αδύναμο σφυγμό και κατέληξε» είπε και πρόσθεσε:

«Το οξύμωρο είναι ότι έχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκροψία-νεκροτομή διότι και οι ίδιοι έχουν ερωτηματικά από το ποια αιτία έφυγε η γυναίκα. Πρέπει να βρούμε τις αιτίες θανάτου. Προφορικά καθησυχάστηκε η οικογένεια ότι είναι προσωρινές οι παρενέργειες και δεν θα επανέλθουν. Οι άνθρωποι της οικογένειας δεν επιρρίπτει ευθύνες ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο εμβόλιο. Τους ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Αιτία θανάτου ακόμα δεν γνωρίζουμε, δεν υπέστη ανακοπή. Δεν υπάρχει σημείωμα με αιτία θανάτου».

ASTRAZENECAΕΜΒΟΛΙΟΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα