Κοτανίδου: Στην άρση των μέτρων θα συμμορφωθούν οι πολίτες

Η Αναστασία Κοτανίδου τόνισε πως οι πολίτες θα συμμορφωθούν όταν αρθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η Αναστασία Κοτανίδου, μίλησε για την άρση των μέτρων του κορονοϊού, στην εκπομπή Live News και στον παρουσιαστή Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega. «Πιστεύω ότι όλοι, όταν τα μέτρα αρθούν, θα συμμορφωθούν και θα κρατήσουν και τις αποστάσεις και θα προφυλάξουν τις ευπαθείς ομάδες. Πιστεύω ότι θα συμμορφωθούμε όλοι

και τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα σχολεία και υπογράμμισε πως τα παιδιά έως δέκα ετών, είναι πολύ δύσκολο να νοσήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κρούσματα και σε πολύ μικρές ηλικίες.

«Αυτό το οποίο ξέρουμε είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν εύκολα να συμμορφωθούν με τα μέτρα προφύλαξης. Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιτροπή στο υπουργείο Υγείας ζήτησε τόσο γρήγορα να κλείσουν τα σχολεία», επισήμανε στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων και δήλωσε ότι είναι υπέρ μιας αργής και σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού. «Είμαι υπέρ μιας αργής, σταδιακής κατάργησης των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Η άρση των μέτρων

Στην άρση των μέτρων αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή (27/04) συνέντευξη Τύπου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως προλειάνει το έδαφος για την ευθύνη της κοινωνίας και την ατομική ευθύνη σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση με την τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε τυχαία η πολλαπλή αναφορά του περί ατομικής ευθύνης. «Προετοιμαζόμαστε για την νέα καθημερινότητα. Η ατομική ευθύνη είναι το νέο στοίχημα και θα πρέπει να κυκλοφορούμε με αυστηρούς κανόνες προστασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έπειτα επανέλαβε ότι η «άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας».

«Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία», υπογράμμισε επίσης.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα