Κορονοϊός - Γαλλία: Πάνω από 1.000 θάνατοι - 22.300 κρούσματα

Στη Γαλλία οι θάνατοι από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 1.000.

Οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη Γαλλία, ξεπέρασαν τους 1.000, σημειώνοντας αύξηση 28% τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον, 434 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ μέχρι σήμερα απόγευμα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν. Επίσης, ο Σολομόν τόνισε ότι συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Πλέον η

Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

«Κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης»

Η Γαλλία τέθηκε σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» για διάστημα δύο μηνών, ένα καθεστώς το οποίο προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών και άλλα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Κυριακή το νομοσχέδιο αυτό «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19», έγραψε η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή «κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» βάσει των προβλέψεων νόμου του 1955 ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2015 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Έκτακτα μέτρα και κρούσματα

Η Γαλλία είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς είναι μετά την δεύτερη Ισπανία και πρώτη Ιταλία. Μάλιστα, ανάμεσα στα άτομα που νοσούν συγκαταλέγονται αξιωματούχοι της εθνοσυνέλευσης και ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ. Επίσης, στη χώρα έχουν κλείσει καταστήματα, εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας.

Προσπάθειες για θεραπεία

Στη Γαλλία τα εργαστήρια Sanofi και ηαμερικανική εταιρεία Regeneron, έχουν ξεκινήσει έρευνες για την θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών, που έχουν προσβληθεί από οξεία μορφή του ιού.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει ολοκληρωθεί ως προς τα 2/3, δηλαδή έχει γίνει δοκιμή σε ασθενείς, σύγκριση με τη δράση ψευδοφαρμάκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα αρχίσει η εξεύρεση εθελοντών ασθενών, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο εταιρειών. Ακόμη, η αμερικανική Regeneron έχει αναλάβει τις δοκιμές στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi τις μέλλουσες δοκιμές στον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα