Κορονοϊός - Eurovision: Σε νοσοκομείο μετατρέπεται η αίθουσα του διαγωνισμού

Η αίθουσα του διαγωνισμού της Eurovision, γίνεται νοσοκομείο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συναυλιακή αίθουσα Ahoy στην Ολλανδία, που θα φιλοξενούσε υπό κανονικές συνθήκες τον Μάιο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετατρέπεται σε νοσοκομείο, εξαιτίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για να δεχθεί ασθενείς του κορονοϊού, σε μία προσπάθεια της χώρας να τιθασεύσει την πανδημία.

Επιπλέον, ξεκίνησαν

οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες, που θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του Ahoy από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, σε νοσοκομείο εκστρατείας. Έτσι, το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορωνοϊό, ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας.

Πρόκειται λοιπόν, για μία κίνηση που θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα, καθώς τα κρούσματα του ιού έχουν αυξηθεί εκθετικά, αφ' ότου καταγράφηκε το πρώτο στις 27 Φεβρουαρίου. Πλέον, φθάνουν σχεδόν τα 11.000 με 771 θανάτους και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, πιθανολογεί πως οι ΜΕΘ στη χώρα θα φθάσουν στα όριά τους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, εάν συνεχισθεί με τον ρυθμό αυτό η αύξηση των θυμάτων.

Η προοπτική της υπερπληθώρας στα νοσοκομεία, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από ΜΕΘ, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων.

Συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων

«Ακριβώς όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και ο αριθμός των θανάτων αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό από εκείνον που θα αναμέναμε αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα», ανέφερε το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM).

Όμως καθώς οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού κυρίως μόνο στους πολύ άρρωστους και στους εργαζομένους στον τομέα υγείας, ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος, ανέφερε το RIVM.

Η ολλανδική κυβέρνηση έλαβε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, έκλεισε τα σχολεία και τις περισσότερες επιχειρήσεις και απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα