Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα: Τι ώρα φτάνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το μεγάλο συλλαλητηριο των αγροτών στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης 20/02.Στο Κάστρο Βοιωτίας είναι συγκεντρωμένα το πρωί της Τρίτης τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών, ενώ από την Πελοπόννησο τα μπλόκα θα δώσουν ραντεβού στα Μέγαρα σήμερα. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει…

Η κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν πριν από 15 ημέρες, έρχεται με το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στις 18:30 μπροστά από τη Βουλή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου στις 7.30 με 8.00 το πρωί οι Θεσσαλοί, που διανυκτέρευσαν στο Κάστρο, θα προχωρήσουν σε συνεννοήσεις, ώστε να ορίσουν την ώρα που θα ξεκινήσει το κονβόι. Πάντως, για να φτάσουν στην Αθήνα χρειάζονται 4 ώρες περίπου, καθώς κινούνται με μικρές ταχύτητες.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής ώρα άφιξης των περίπου 150 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 17.30 τα τρακτέρ θα φτάσουν Ομόνοια και έπειτα στις 18.30 στο Σύνταγμα. Οι δρόμοι θα αρχίσουν να κλείνουν νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Open περίπου στις 12 τα τρακτέρ θα κάνουν στάση στην Λ. Αθηνών για περίπου 4 ώρες, μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολογια λεωφορείων και τρόλεϊ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έως και αργά το βράδυ. Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για το Μετρό.

Αναφορικά με την αποχώρηση από την Αθήνα, οι αγρότες θα ξεκινήσουν να αποχωρούν από το πρωί της Τετάρτης, οπότε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν και στις 21/02.

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα - Αναλυτικά

Το κονβόι των αγροτών τόσο από το Κάστρο όσο και από τα Μέγαρα θα κινηθεί με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας. Υπενθυμίζεται πως τα τρακτέρ κινούνται αποκλειστικά στη δεξιά λωρίδα, ώστε να μην υπάρξει κώλυμα της κυκλοφορίας στις Εθνικές Οδούς.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛΑΣ τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες στην Αθήνα, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

- Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

- Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

- Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

«Αθήνα ερχόμαστε»

Μιλώντας στην ΕΡΤ χθες ο Κώστας Τζέλλας πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε: «θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας».

Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον Ε65 μίλησαν για ένα δύσκολο ταξίδι με υψηλό κόστος.

Όπως αναφέρουν: «Έχουν ήδη δρομολογηθεί από το μπλόκο μας δύο λεωφορεία και θα μεταβεί ο κόσμος και με τα ιδιωτικά του ΙΧ και αγροτικά οχήματα».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, αναφέρει πως: «O αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος, πάνω από 70 λεωφορεία».

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την 15μελή επιτροπή των Μπλόκων την προηγούμενη Τρίτη, ανακοινώθηκε η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ύψος 82 εκατ. ευρώ.

Η προκαταβολή των 40 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τέλη Μαρτίου ενώ τα υπόλοιπα χρήματα έως τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα