Κίνδυνος χρεοκοπίας για τεράστια αλυσίδα εστιατορίων - καφέ

Η αλυσίδα εστιατορίων Cafe Rouge και Bella Italia στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε πως δεν θα ανοίξει τα μαγαζιά της, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα εστιατόρια Cafe Rouge και Bella Italia κινδυνεύουν με κλείσιμο εξαιτίας του lockdown

που έγινε λόγω κορονοϊού, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Casual Dining Group, ανακοίνωσε πως εισάγεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Ταυτόχρονα, 91 εστιατόρια κλείνουν από το σύνολο των 250, με αποτέλεσμα 1.900 εργαζόμενοι να χάσουν την δουλειά τους, από τους 6.000 στο σύνολο.

Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας αναζητούν προσφορές για το σύνολο ή μέρος της υπόλοιπης επιχείρησης, ώστε να την πουλήσουν.

Μάλιστα, η Casual Dining Group, η οποία κατέχει επίσης την αλυσίδα Las Iguanas, δήλωσε ότι ελπίζει πως ένας νέος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να σώσει την εταιρεία.

«Γνωρίζουμε απόλυτα το καθήκον μας προς όλους τους υπαλλήλους και αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για αυτούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος James Spragg.

«Δουλεύοντας μαζί με τους διαχειριστές θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε μέσω αυτής της διαδικασίας με σκοπό να διατηρήσουμε όσο περισσότερη απασχόληση μπορούμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο Clare Kennedy είπε πως «οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι να βοηθήσουμε εκείνους των οποίων η απασχόληση επηρεάστηκε από τη σημερινή ανακοίνωση και να εξασφαλίσουμε μια πώληση για την ομάδα για την προστασία των θέσεων εργασίας».

ΠΗΓΗ: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα