Κατέθεσε στεφάνι η Σακελλαροπούλου στο Πολυτεχνείο

Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Η κ. Σακελλαροπούλου προσήλθε στο μνημείο λίγο πριν…

Τασούλας: Τιμώντας το Πολυτεχνείο, οφείλουμε να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας της Δημοκρατίας

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε

νωρίς σήμερα ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας τη μνήμη του Πολυτεχνείου, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια, μισός αιώνας, από την κορυφαία εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ήθελα να τιμήσω αυτή τη μνήμη η οποία είναι πάντα ζωντανή. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Ελύτης ότι «μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι».

Το Πολυτεχνείο χάραξε μια εποποιία διεκδίκησης δημοκρατίας. Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας αυτή τη μνήμη, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας, ακόμη περισσότερη αξιοποίηση της δημοκρατίας. Αυτή είναι η τιμή στη μνήμη του Πολυτεχνείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατέθεσε, Σακελλαροπούλου, Πολυτεχνείο,katethese, sakellaropoulou, polytechneio