Καλοκαίρι... τέλος - Τετραήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες προ των πυλών

Καιρικά φαινόμενα που θα θυμίζουν Νοέμβριο θα χτυπήσουν τη χώρα από αρχές της εβδομάδας. Πότε τελειώνει η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία.Ένα σχετικά ήπιο πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα περάσουμε στο μέτωπο του καιρού, με την αλλαγή να έρχεται σταδιακά. Από το Σάββατο οι άνεμοι στα πελάγη ενισχύονται, με την πρώτη…

Νοέμβριος... την επόμενη εβδομάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας έκρουσε σήμερα ο μετεωρολόγος, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα,

με την κακοκαιρία να διαρκεί έως και την Πέμπτη.

Πρόκειται για γενικευμένη κακοκαιρία, που θα χτυπήσει σταδιακά ολόκληρη την εβδομάδα. Τόνισε πως ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο ακόμη και Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε.

Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη».

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την εβδομάδα που έρχεται

Η πρόγνωση για Δευτέρα

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση για Τρίτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα