Ανεξέλεγκτη και με διάσπαρτες εστίες η φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται ακόμα 10 χωριά

Εντολή για εκκένωση έδωσε η πυροσβεστική για ακόμα 10 χωριά στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.Άλλες 10 κοινότητες στην Ηλεία έλαβαν εντολή για εκκένωση από την Πυροσβεστική λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τις κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, Άνω -…

Ξυπνούν μνήμες 2007

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρχαία Ολυμπία καθώς το πρωί δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση ένα νέο μέτωπο που κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που βρίσκονται

πίσω από τον λόφο στον οποίο έχει ξεσπάσει η φωτιά.

Σύμφωνα με το tempo24, οι μνήμες από το 2007 ξυπνούν με τον χειρότερο τρόπο στην περιοχή με καμένα σπίτια, χωράφια, περιουσίες και ζώα. Το σκηνικοί συνθέτουν στάχτη, αποκαΐδια και καπνοί, ενώ η φωτιά «σάρωσε» το χωριό Καυκανιά.

Ο Μητσοτάκης στην Ηλεία

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

«Η πρόληψη λειτούργησε και τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε εδώ η πυρκαγιά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

Επίσης τοπικοί φορείς υπογράμμισαν στον πρωθυπουργό την ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών και την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, όταν παρίσταται ανάγκη, όπως επίσης και για την αποφυγή πλημμυρών εκεί που έχουν προκληθεί διαβρώσεις.

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου η φωτιά μαίνεται και κατακαίει και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

«Λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας διεξάγεται ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα για να περιορίσουμε την πυρκαγιά και να την οριοθετήσουμε ώστε να μην επεκταθεί προς τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στην πόλη» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έκανε λόγο για δύσκολες συνθήκες που δεν τις συναντάμε συχνά.

«Εύχομαι να είναι όλοι καλά, εύχομαι να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» .

Keywords
Τυχαία Θέματα