Γρίπη: Έξι νεκροί σε μία εβδομάδα – Στους 83 οι θάνατοι συνολικά

Τι αναφέρει η εβδομαδιαία ανακεφαλαίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, για την εβδομάδα 9/2020 (24 Φεβρουαρίου – 01 Μαρτίου 2020) για τη γρίπη.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την εβδομάδα 24 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία τους από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από γρίπη για την φετινή περίοδο έφτασε τους 83, ενώ 213 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, επισημαίνεται στο ίδιο σημείωμα του ΕΟΔΥ

Εξάλλου,

την εβδομάδα 24 Φεβρουαρίου - 01 Μαρτίου 2020 καταγράφηκαν 234 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 213 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 87 (37,2%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Οι 65 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 18 σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., σημειώνεται.

Με βάση τα παραμάνω, οι ειδικοί τονίζουν πως «παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, με πτωτική τάση. Συν-επικρατούν οι υπότυποι A(H1N1)pdm09 και A(H3N2)».

Τέλος, τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα