Γλυκερία για τα 45 χρόνια καριέρας: «Όταν κλείνω τα μάτια μου τραγουδάω αμανέδες»

Η Γλυκερία μίλησε για τη μεγάλη της αγάπη για τα Σμυρνέικα τραγούδια τα οποία αντιπροσώπευσε για πολλά χρόνια με τη φωνή της.Η Γλυκερία άνοιξε το Στούντιο 4 αυτή την εβδομάδα ως πρώτη καλεσμένη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου. Η ερμηνεύτρια των μεγάλων λαϊκων επιτυχιών μίλησε για την πορεία της…

Ξεκίνησε να τραγουδά το 1976 και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε με τον μαέστρο και μετέπειτα μουσικό παραγωγό, Στέλιο Φωτιάδη, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Νοστράδαμος. Τότε η Γλυκερία συνεργαζόταν με τον

Γιώργο Κοινούση στην μπουάτ Elisee στο Σύνταγμα.

Ακολούθησε η συμμετοχή της και τη νίκη της στο «Να η ευκαιρία», από όπου κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Όπως είπε δεν προέκυψε συνεργασία για προσωπικό δίσκο για το βραβείο της, αφού το ρεπερτόριο που της πρότειναν δεν την αντιπροσώπευε.«Υπάρχουν άνθρωποι τώρα που τότε ήταν παιδάκια και μου λένε «σε είδαμε», με βοήθησε το «Να η ευκαιρία», είπε στο Στούντιο 4.

Η Γλυκερία από όλα τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, ξεχωρίζει τα Σμυρνέικα «Ήταν τραγούδια που τα γνώριζα από τους γονείς μου, έχω ρίζες από Κρήτη μέχρι Μικρά Ασία. Η εταιρία μου πρότεινε να κάνω άλλα πράγματα, αλλά εγώ προτίμησα να κάνω αυτά. Έχω τα σμυρνέικα στην καρδιά μου, όταν κλείνω τα μάτια τραγουδάω αμανέδες»», ενώ πρόσθεσε πως: «Πρέπει να το αγαπάς, να το κουβαλάς, ο αμανές είναι ψυχή», είπε.

Το σχετικό βίντεο:

Φέτος η Γλυκερία συμπληρώνει 45 χρόνια καριέρας: «Τα 45 χρόνια καριέρας μου είναι σαν να ήταν χτες», είπε χαρακτηριστικά, «Είναι τόσο δημιουργικά αυτά τα χρόνια, νε συνεργασίες, δίσκους, πωλήσεις μεγάλες. Τώρα άλλαξαν τα δεδομένα κι εμείς τα βάζουμε σε μια άλλη βάση και προχωράμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στην εποχή μας, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Φέτος συμπληρώνονται τα 45 χρόνια, ήταν πολύ εύκολα χρόνια», παραδέχτηκε.

Δείτε το απόσπασμα:

Έχει συνεργαστεί με τη Χαρούλα Αλεξίου μόνο μια φορά μέχρι τώρα, αλλά πολύ περισσότερο με τον Γιώργο Νταλάρα: «Με τη Χαρούλα Αλεξίου έχουμε ένα εσωτερικό δέσιμο, έχω συνεργαστεί πάρα πολύ με τον Νταλάρα», ενώ παράλληλα μίλησε για το ρεμπέτικο που ακόμη της αρέσει να το μελετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα