Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπύρωση στο Φρούριο της Φυλής - Η εικόνα στα μέτωπα

Αδιάκοπη η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλα τα πύρινα μέτωπα. Η εικόνα στην Πάρνηθα. Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμού στη Ροδόπη όπου η φωτιά καίει ακόμα.Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Πάρνηθα, καθώς μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στις 15:00 της Παρασκευής (25/8) στο Φρούριο της Φυλής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο…

Η επόμενη μέρα των

καταστροφικών πυρκαγιών ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής όπως αυτή αποτυπώνεται σε καμένα σπίτια και οικήματα. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μάλιστα η καταγραφή των ζημιών, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, με μια από αυτές να συμβαίνει στην Πάρνηθα, στο Φρούριο της Φυλής.

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ώστε να μην κινδυνεύσει ο δρυμός, όπου υπάρχει ένα πολύτιμο οικοσύστημα.

Μάχη με τη φωτιά και στη Βοιωτία

Την ίδια ώρα, στη Βοιωτία, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών μικρής έκτασης που βρίσκονται στο όρος του Ελικώνα, στη θέση Καπέλο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον οικισμό Κυριάκι.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης από χθες το βράδυ έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση της εστίας ώστε να μην περάσει την κορυφογραμμή του Ελικώνα και πέσει στο ελατοδάσος προς τη Λιβαδειά.

Υπάρχουν ακόμη δύο εστίες στην περιοχή, μία εκ των οποίων στη θέση Λαζαρέϊκα, σε απόσταση περίπου τριών τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και μία ακόμη μικρότερη εστία στην περιοχή Αγιά. Στα σημεία επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της διακύμανσης στην ένταση του ανέμου δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς είναι υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώνεται η Λεπτοκαρυά

Παράλληλα, η μεγάλη φωτιά της Αλεξανδρούπολης που απείλησε ακόμα και το νοσοκομείο της περιοχής πέρασε από χθες στη Ροδόπη, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λεπτοκαρυάς.

Ειδικότερα, το 112 απέστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση στους κατοίκους της περιοχής Λεπτοκαρυά, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τος Σάπες.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει συγκεκριμένα το μήνυμα του 112.

{https://twitter.com/112Greece/status/1695053958853665025}

Αναζωπύρωση στη Μακρακώμη Φθιώτιδας

Σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή της Βίτωλης Μακρακώμης, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, πρόκειται για σημείο που είναι δασικό και δύσβατο, το οποίο είχε «γλυτώσει» από την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης (22/8).

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 14:15 της Παρασκευής (25/8) και αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή και εναέριων δυνάμεων.

{https://www.youtube.com/watch?v=HpDUbIuM3Wo}

Keywords
Τυχαία Θέματα