Φωτιά στα Δερβενοχώρια: 700 χλμ ταξίδεψαν οι καπνοί - Έφτασαν μέχρι την Αφρική

Οι ισχυροί άνεμοι έστειλαν τους καπνούς από τη φωτιά μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) στα Δερβενοχώρια, όπου το πύρινο μέτωπο εκτείνεται περί τα 15 χιλιόμετρα. Παρά την ηρωική μάχη που…

Αιτία των πολύ δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι (6-7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές

και ξηρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, και οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σήμερα και αύριο αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού «Hot - Dry – Windy».

Ειδικότερα, σήμερα αναμένουμε την υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική (κυρίως ανατολικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νάξο και Κρήτη.

Για αύριο αναμένουμε την υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο σε Δ. και Ν. Κρήτη. Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένουμε σε Δ. Στερεά, Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κυκλάδες και Ρόδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Δερβενοχώρια, 700, - Έφτασαν, Αφρική,fotia, dervenochoria, 700, - eftasan, afriki