«Φωνάζουν» οι ειδικοί για την 4η δόση: Τα εμβόλια δεν πιάνουν τις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5

Έντονες αντιδράσεις από τους επιστήμονες για την 4η δόση εμβολίου με τα υπάρχοντα εμβόλια απέναντι στις Όμικρον 4 και Όμικρον 5.Σύγχυση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στους πολίτες άνω των 30 ετών η ανακοίνωση ότι η ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με την 4η δόση, χωρίς όμως, την ίδια στιγμή, να υπάρχουν…

«Όχι» σε νέα μέτρα από τον Πλεύρη

Είναι εμφανές ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα μέτρα αναχαίτησης της διασποράς

του κορονοϊού και πως οδεύουμε σε μία συνύπραξη με τον ιό από το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό.

Όπως είπε, όντως διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται εβδομάδα προς εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της, η οποία αναμένεται να συμβεί γύρω στις 15 Ιουλίου.

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξηγώντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες, σχολίασε ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ.

Επανέλαβε δε ότι αυτή τη στιγμή «τα κρούσματα, ως κρούσματα, δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης και τόνισε ότι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί. «Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα