Φολέγανδρος: «Η Γαρυφαλλιά με ενέπαιζε - Κλείδωσε το μυαλό μου» - Η απολογία του 30χρονου

Την σκότωσε γιατί... «τον κορόιδευε» – Ολόκληρη η απολογία του 30χρονου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο.Στις ερωτήσεις του ανακριτή απάντησε ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ο καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνος, επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα, ενώ όπως είπε, πολλές ήταν οι…

Aναλυτικά όσα υποστήριξε:

«Την έσπρωξα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα. Νομίζω προς τον γκρεμό. Την έσπρωξα και έπεσε και αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια. Δεν είδα πως κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα

κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι εάν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο του προσώπου. Δεν θυμάμαι τι φορούσε».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο διαπληκτισμός μέσα στο αμάξι τι μορφή είχε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπήρχε έντονη λογομαχία. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα. Εγώ της είπα ότι αυτό με τον χάρτη έχει γίνει πολλές φορές. Αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει πάμε από άλλο δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν υπήρχαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε λογομαχήσει ξανά προηγουμένως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαν γίνει διάφορα διάλογοι, άλλες φορές πιο έντονοι. Μου έλεγε ότι έχουμε έρθει διακοπές μαζί και δεν περνάμε καλά. Είχα προτείνει εγώ να κλείσουμε εισιτήρια να γυρίσουμε πίσω αφού δεν περνούσαμε καλά, αλλά η Γαρυφαλλιά επέμενε να μείνουμε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων, ο 30χρονος περιέγραψε ότι είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη νεαρή κοπέλα καθώς και ότι λίγο πριν τη δολοφονία της είχαν τσακωθεί επειδή «δεν παρακολουθούσε πως θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε, πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω».

«Από τον Άγιο Νικόλαο μέσω Άνω Μεριάς ανεβαίνοντας το βουνό κατεβήκαμε στην παραλία της Λυγαριάς και κάναμε μπάνιο. Μετά θέλαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας από τον χωματόδρομο προς τον Άγιο Γεώργιο για να πάμε να φάμε. Όμως χαθήκαμε και αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στον χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από Άγιο Φεώργιο προς Λυγαριά. Περί τα 100-200 μέτρα μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω προς Άνω Μεριά σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέχρι τότε ήταν όλα καλά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είχαμε καλή επικοινωνία, δεν περνούσαμε καλά.

Ερωτηση: Πόση ώρα καθίσατε για μπάνιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Περίπου μία ώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποφασίσατε μαζί να φύγετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι αποφασίσαμε να πάμε κάπου να φάμε… Δεν είχαμε αποφασίσει που θα φάμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον χάρτη τον είχε η Γαρυφαλλια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πυσιαστικά ψάχναμε με το GPS του κινητού της.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα τον «ενέπαιζε»: «Παρίστανε πως πήγαινε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Με οδηγούσε εσκεμμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά γέλαγε».
Κληθείς να περιγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το φόνο ο Δημήτρης Β. είπε επί λέξει: «Φώναξε γιατί βγήκαμε από το δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω για να με εκθέσει για άλλη μια φορά».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έγινε μετά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έγινε ακριβώς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο μια ένταση θυμάμαι.

ΕΡΩΤΗΣΗΣας χτύπησε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

ΕΡΩΤΗΣΗ: Την χτυπήσατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

ΕΡΩΤΗΣΗ: Την ακουμπήσατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

Keywords
Τυχαία Θέματα