«Φαρ Ουέστ» η Δυτική Αττική: Βίαιες συγκρούσεις σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο - Νεκρός Ρομά

Νέα νύχτα επεισοδίων στη Δυτική Αττική. Φωτιές, ένοπλες ενέδρες, κλείσιμο δρόμων και ένας 25χρονος Ρομά νεκρός. Εστία έντασης και επεισοδίων μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/12) για ακόμα μια φορά η Δυτική Αττική, με μαινόμενους Ρομά να επιδίδονται σε κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες,…

Ένοπλη ενέδρα σε αστυνομικούς στην Περιφερειακή Αιγάλεω

Ένοπλη ενέδρα στους αστυνομικούς είχαν στήσει ομάδες Ρομά στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Επί μία ώρα πυροβολούσαν με

καραμπίνες στοχεύοντας από το ύψωμα τις τρεις ομάδες ΟΠΚΕ που επιχειρούσαν στο σημείο.

Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της ΕΚΑΜ και ελικόπτερο για να απεγκλωβίσει τους αστυνομικούς.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το κύμα οργής για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κωνσταντίνου από αστυνομικά πυρά, από την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιεί αλλεπάλληλες «ψυχολογικές» επιχειρήσεις.

Σε αυτές εντάσσονται οι έρευνες που έλαβαν χώρα σε 7 καταυλισμούς στην Δυτική Αττική. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε 25 σπίτια στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και το Μενίδι και προχώρησαν σε 7 συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Ο σχεδιασμός για τον περιορισμό των επεισοδίων και των εντάσεων, περιλαμβάνει μεγαλύτερη αριθμητικά παρουσία αστυνομικών σχεδόν σε όλους τους καταυλισμούς ρομά στην Αττική, αλλά και έντονες και τακτικές περιπολίες σε επίμαχα σημεία, από περιπολικά Άμεσης Δράσης και ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ αυξάνονται σε ποσοστό 30% γύρω από καταυλισμούς, έχουν επιστρατευθεί οι Αίαντες, τα οχήματα ρίψης νερού, αλλά και αυτοί που έχουν στο μπροστινό μέρος ατσάλινη λάμα για την διάλυση οδοφραγμάτων.

{https://www.youtube.com/watch?v=FP3o0x-pwQc}

Keywords
Τυχαία Θέματα