Δραματικές ώρες στα Βίλια Αττικής - Πού βρίσκεται τώρα η γιγαντιαία φωτιά

Νύχτα αγωνίας για τα Βίλια Αττικής. Οι κάτοικοι ξαγρύπνησαν σε δρόμους και αυτοκίνητα. Πού κατευθυνεται η μεγάλη φωτιά.Αγωνιώδης ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στα Βίλια Αττικής, οι οποίοι πέρασαν το βράδυ ξάγρυπνοι στους δρόμους και τα αυτοκίνητά τους. Η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή…

Το ξημέρωμα της Πέμπτης βρίσκει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια, αφού τελικά απέτρεψαν τα χειρότερα μέσα στον οικισμό, να συνεχίζουν τον αγώνα τους με στόχο τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Παλαιοκούνδουρα, Άγιο Γεώργιο και Καραούλι.

Με το πρώτο φως

της ημέρας στη μάχη και τα εναέρια μέσα. H Πέμπτη, η μέρα που ήδη ξημέρωσε, θα είναι μια δύσκολη μέρα από πλευράς ανέμων αφού όλη η Αττική όπως και η νότια Εύβοια θα βρίσκεται στο πορτοκαλί σε επικινδυνότητα. Ωστόσο η επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων αναμένεται να στρέψει τη φωτιά προς τα καμένα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, δήλωσε χθες πως εξαϋλώνονται περιουσίες.

Παράλληλα, έκανε λόγο περί ανικανότητας.

«Εδώ γίνεται καταστροφή. Η ανικανότητα στο μεγαλείο της. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω. Εδώ δεν δικαιολογείται τρεις μέρες να ‘ρθει η φωτιά εδώ· να μας κάψει. Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω, μόνο πέστε όποιος μπορεί να βοηθήσει, γεια σας», δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση του OPEN, κι έκλεισε ο τηλέφωνο από την αγανάκτησή του.

«Σε δασικό δρόμο δεν μπήκε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βιλίων, Χρήστος Στάθης.

«Υπάρχει πρόβλημα με το δασικό δίκτυο, με τους δρόμους μέσα στο δάσος. Αυτό σημειώστε το. Η συντήρηση των δρόμων είναι αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας. Και για θέματα συντήρησης δεν είχε ούτε ένα ευρώ.

Επειδή στο δάσος κυκλοφορούν αγροτικά οχήματα, όμως, που διατηρούν ανοιχτούς δρόμους, τα πυροσβεστικά οχήματα 4x4 μπορούσαν να μπουν, ωστόσο, δεν μπήκαν. Δεν ξέρω γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπαίνει μέσα σε δασικό δρόμο.

Είναι δικό της σχέδιο, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν σβήνεται η φωτιά εάν δεν μπεις μέσα στον δασικό δρόμο και αν δεν πας να χτυπήσεις τα τελευταία αποκαΐδια. Από εμένα θα ακούτε σκληρές αλήθειες. Χθες το βράδυ είχε κοπάσει το μέτωπο προς Πόρτο Γερμενό και μέσα σε ένα ρεματάκι ήταν μια κάπνα.

Τους είπαν να πάνε δυο άνθρωποι εκεί και δεν πήγαν. Τελικά, 11 το βράδυ πήγαν τρεις Πολωνοί με τους φακούς τους και σταμάτησαν το μέτωπο. Εάν εν το έσβηναν, σήμερα θα είχαμε κι εκεί μέτωπο. Παρακαλώ τους υπευθύνους να φυλάνε τη φωτιά. Τα εναέρια μέσα είναι να καταλαγιάσουν τη φωτιά και μετά να πάνε τα πεζοπόρα τμήματα να τη σβήσουν. Δεν είναι για κατάσβεση», προσέθεσε ο δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα