ΔΟΕ στο iEidiseis για τα δημοτικά σχολεία: Έχουμε άγνοια για την εισήγηση Τσιόδρα - Ζητάμε άμεσα συνάντηση με ΥΠΕΠΘ και ΕΟΔΥ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δασκάλων Θανάσης Κικίνης, μιλάει στο iEidiseis, και ζητάει άμεση συνάντηση με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Άμεση συνάντηση με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας

για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ζητάει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δασκάλων Θανάσης Κικίνης. Μιλώντας στο iEidiseis δηλώνει άγνοια για την εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα να ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και σημειώνεο ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αντίστοιχη ενημέρωση από το υπουργείο ή και τον ΕΟΔΥ

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η ΔΟΕ έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ έχει ζητήσει και από το υπουργείο Παιδείας συνάντηση, ώστε τα μέλη της ΔΟΕ «να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους», σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, έχει συμφωνήσει και διαβεβαιώσει για μια ενδεχόμενη συνάντηση.

Μάλιστα, ο Θανάσης Κικινής τόνισε πως η ΔΟΕ θέτει 3 αιτήματα ως τα βασικά της.

Καταρχάς, η καθαριότητα στις τάξεις ως πρώτο μέλλημα, καθώς αρκετές καθαρίστριες έχουν μετατεθεί το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας.

Έπειτα, να υπάρξει διάθεση όλου του αντίστοιχου υγειονομικού υλικού στους μαθητές αλλά και τους καθηγητές των σχολείων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανυσηχία γιατί οι σχολικές αίθουσες είναι ιδιαίτερα μικρές για τον αριθμό των μαθητών που πρέπει να προσέλθουν σε αυτές. Έτσι, η ΔΟΕ θέτει ως ζήτημα να σπάσουν τα σχολικά τμήματα, ώστε να προσέρχονται οι μαθητές με ασφάλεια, δίχως να υπάρχει συνωστιμός στην σχολική τάξη.

Ταυτόχρονα, διευρκίνησε πως αν το υπουργείο προχωρήσει σε αποφάσεις μόνο του ή δεν πραγματοποιήσει την συνάντηση, η ΔΟΕ θα γνωστοποιήσει τα αιτήματα της γραπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα