Διπλωματικός πυρετός στη Γάζα: «Θα βυθιστούμε στο χάος» λέει ο Λίβανος - Εμπλοκή Γερμανίας και νέα επικοινωνία ΗΠΑ με Κατάρ

Καθώς ο πόλεμος στη Γάζα εντείνεται, η Χεζμπολάχ συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ.Μια κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα θα μπορούσε να βυθίσει ολόκληρη την περιοχή στο χάος, προειδοποίησε τη Δευτέρα (30/10) ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι «Βλέπω ότι υπάρχει ένας… Σολτς για δολοφονία Λουκ: «Είναι μια βαρβαρότητα»

Εν τω μεταξύ, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη δολοφονία της Σάνι Λουκ ως «τρομερή πράξη» και «βαρβαρότητα». Η Γερμανίδα είναι ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής

επίθεσης της ισλαμιστικής Χαμάς, που έγινε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αφρική και δη στη Νιγηρία: «Ένα ανθρώπινο πλάσμα δολοφονήθηκε βάναυσα εδώ. Αυτό δείχνει τι μυαλό έχουν αυτοί οι δράστες. Αυτό είναι κάτι που ως ανθρώπινα όντα μόνο να περιφρονήσουμε μπορούμε».

Η δολοφονία δείχνει «όλη τη βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση της Χαμάς», τόνισε ο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με την Bild. Ως εκ τούτου, όπως είπε ο ίδιος, «οι ισλαμιστές οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε., πρέπει να λογοδοτήσουν και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

{https://twitter.com/JPBurgard/status/1719010781541372328}

Επικοινωνία ΗΠΑ - Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Τάνι, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (30/10), καθώς η Ντόχα συνεχίζει να ηγείται των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, σύμφωνα με δύο πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η κλήση πήγε καλά, αλλά δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNN.

{https://twitter.com/World_At_War_6/status/1719007728624935417}

Keywords
Τυχαία Θέματα