Χλωροκίνη κατά κορονοϊού: Δοκιμάζεται στη Γαλλία με επιτυχία

Στη Γαλλία δοκιμάζεται με επιτυχία η χλωροκίνη κατά του κορονοϊού.

Στη Γαλλία, η χλωροκίνη δοκιμάζεται με επιτυχία κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία Sanofi, που διεξάγει τις έρευνες. Μάλιστα, η εταιρεία μετά τις επιτυχημένες δοκιμές, προσφέρει στη γαλλική

κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνη), για την καταπολέμηση του ιού.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές που έχουν γίνει στην Κίνα από τον Φεβρουάριο, έχουν θετικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά. Επιπλέον, ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλτ, ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία, βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους.

Μάλιστα, η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά έγραψε στο twitter «Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία».

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα και στους ασθενείς χορηγήθηκε μικρή δόση χλωροκίνης 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Πλέον, οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας από τους συντάκτες της επιστημονικής δημοσίευσης, είπε ότι η συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως. Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, ώστε να ασχολείται κι ο Έλον Μασκ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα