Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την αποχώρησή του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα». Η δήλωσή του.Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Κυριακή (12/11) ο Στέφανος Τζουμάκας κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Ειδικότερα, μετά τους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Βούτση,…

Στέφανος Τζουμάκας: Η δήλωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ, Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ 12.11.2023

Αδύνατη η υπέρβαση και η αποτροπή σχεδίου διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η χθεσινή “συνάντηση” του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να ονομασθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση, το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία του εκπροσώπου των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το Προεδρείο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο 9σελιδο κείμενο.

»Δεν έχει νόημα εδώ και πολύ καιρό. Αποτελεί όνειδος για την πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα που οδηγεί σε μια Νέα Δεξιά λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την αποχώρησή του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα. Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Δύο τροπολογίες από 6 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν δύο τροπολογίες.

Σύμφωνα με την μία «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Αναλυτικά οι δύο τροπολογίες, που κατέθεσαν τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης:

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

Γεροβασιλη Όλγα Ζαχαριάδη Κώστας Θεοχαρόπουλος Θανάσης Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα Ραγκούσης Γιάννης Φλαμπουράρης Αλέκος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποχώρησε, ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας,apochorise, syriza, stefanos tzoumakas