Ανοιχτά μαγαζιά: Ποια Κυριακή λειτουργούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν αύριο Δευτέρα. Δείτε το ωράριο.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα αύριο Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις

θα αρχίσουν τη Δευτέρα στις 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Φέτος, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η απόδαη των JUMBO για την Κυριακή

Ανοιχτά από σήμερα και κάθε Κυριακή θα είναι καταστήματα που έχει η αλυσίδα Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Βασιζόμενη σε αποφάσεις των κατά τόπους Περιφερειών η εταιρεία ανοίγει τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη (το τελευταίο αποτελεί το νεότερο σημείο της αλυσίδας στην ελληνική επικράτεια).

Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία ν.4177/2013 και ν.4472/2017 με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψιν των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Η απόφαση της εταιρείας ήδη προκάλεσε την αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Πρέβεζας, καθώς και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας JUMBO για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές. Επίσης, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, όπως αναφέρεται, έχει προχωρήσει στην έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων- μελών του.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς το υπ. Ανάπτυξης και Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα