Άγιοι Ανάργυροι: Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα

Ο γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων μεταφέρεται στις φυλακές με ασθενοφόρο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4) και τη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ…

Τα 6 λεπτά της Κυριακής στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων – Δεν ρώτησαν ούτε το όνομά της

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μετά την εισαγγελική εντολή να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια το

μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι γονείς της Κυριακής Γρίβα αλλά και ο μάρτυρας-«κλειδί», που είναι ο φίλος της 28χρονης που τη συνόδευσε στο Α.Τ. και ήταν παρών την ώρα της δολοφονικής επίθεσης. Ο φίλος της Κυριακής Γρίβα δεν ήταν μπροστά στη συνομιλία που είχε το θύμα με την 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ., καθώς όταν η Κυριακή μπήκε στο γραφείο της αξιωματικού εκείνος κάθισε απ’ έξω και περίμενε. Μπόρεσε ωστόσο να ακούσει κάποιες κουβέντες, ενώ μετέφερε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί και τι του είχε μεταφέρει η Κυριακή πριν δεχτεί τα χτυπήματα με μαχαίρι και τραυματιστεί θανάσιμα.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν πάντως ότι η κατάθεσή του στις Εσωτερικές Υποθέσεις δεν ήταν διαφωτιστική, καθώς παραμένει σε κατάσταση σοκ. Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνουν πέντε αστυνομικοί: Η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας, ο διοικητής του Α.Τ., η αξιωματικός-επόπτης (που ήταν παρούσα), η οδηγός της (που ήταν παρούσα), ο σκοπός του Α.Τ. (που είχε ποινικό παρελθόν) και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης. Οι πέντε ελεγχόμενοι θα καταθέσουν τελευταίοι.

Και αυτό διότι οι αστυνομικοί θέλουν πρώτα να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με τις υπηρεσιακές ενέργειες που προβλέπονται σε αυτού του είδους τα περιστατικά (όπως αυτό της Κυριακής Γρίβα). Επίσης, θέλουν να συγκεντρώσουν μέσα από τις υπόλοιπες καταθέσεις εικόνα σε σχέση με τα καταγγελλόμενα «κενά», προκειμένου να είναι σε θέση να κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις για να «φωτίσουν» τυχόν πλημμέλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, πάντως από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος είχαν μία ολιγόλεπτη συνομιλία με την 28χρονη Κυριακή, διάρκειας περίπου έξι λεπτών. Αυτό που προκαλεί αίσθηση, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, είναι ότι δεν υπήρξε καμία καταγραφή ονομάτων. Η αξιωματικός υπηρεσίας δηλαδή φαίνεται ότι δεν κατέγραψε ούτε τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος αλλά ούτε και τα στοιχεία ταυτότητας του μέχρι εκείνη την ώρα υπόπτου και μετέπειτα δολοφόνου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι παρότι η 28χρονη δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση, θα μπορούσε να της είχε προταθεί έστω να γίνει σύσταση ή να κινηθεί αυτεπάγγελτα η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. (ως περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας). Φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι δεν υπήρξε ούτε καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών, σε εξέλιξη βρίσκεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγιοι Ανάργυροι, Κορυδαλλό, Κυριακής Γρίβα,agioi anargyroi, korydallo, kyriakis griva