Freedom Pass: Τα ΚΕΠ δεν έχουν λάβει εγκύκλιο για το voucher των 150 ευρώ στους νέους

Αλαλούμ με τα ΚΕΠ και τα 150 ευρώ στους νέους του Freedom Pass καθώς η διαδικασία δεν προχωράει αφού οι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει τη σχετική εγκύκλιο. Μπορεί οι αιτήσεις για το Freedom Pass των 150 ευρώ στους νέους που έχουν κάνει το εμβόλιο να έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κωδικούς…

Άρα, αυτή τη στιγμή με βάση τα παραπάνω και μέχρι να λυθεί το θέμα, αίτηση μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν

κωδικούς TaxisNet μέσω του freedompass.gov.gr, συμπληρώνοντας email και κινητό. Έπειτα οι δικαιούχοι λαμβάνουν SMS και email και αφού κάνουν επιβεβαίωση η αίτηση καταχωρείται. Και στη συνέχεια στέλνονται οδηγίες ενεργοποίησης της κάρτας.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών και μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 31/12/2021. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα