Eurovision 2024: Το εύρημα του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι – Σήμερα η παρουσίασή του

«Το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι είναι απολύτως διαφορετικό, έχει πολλά μέρη» – Σε ρυθμούς Eurovision 2024 απόψε η Ελλάδα.Στην τελική ευθεία πριν από την επίσημη παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού για Eurovision 2024 το οποίο θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι, το μεσημέρι της Πέμπτης (07/03) αποκαλύφθηκε το μεγάλο εύρημα…

Απόψε η παρουσίαση του τραγουδιού για τη Eurovision 2024

Το τραγούδι με τίτλο «Ζάρι» πρόκειται να μεταδοθεί για πρώτη φορά, απόψε (07/03), μέσα

από την ειδική εκπομπή «Eurovision σε είδον», η οποία θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 μεταξύ 21:00 και 22:45 και θα την παρουσιάσουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπός μας, Μαρίνα Σάττι, θα βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής, για να μιλήσει για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής ακριβώς δύο μήνες πριν από τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Στο στούντιο, καλεσμένος θα είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει επιμεληθεί συμμετοχές που έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία στη Eurovision, όπως βέβαια και οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα, οι οποίοι, εκτός από τις εκπλήξεις που ήδη ετοιμάζουν, θα είναι οι φετινοί σχολιαστές της ΕΡΤ στους δύο ημιτελικούς και στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Στη δημιουργία του τραγουδιού «Ζάρι» έχουν εμπλακεί ο Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Carly Rae Jepsen, αλλά και με τον Duncan Laurence που ήταν ο νικητής του διαγωνισμού της Eurovision 2019 με την μπαλάντα «Arcade» για λογαριασμό της Ολλανδίας.

Ακόμα, «ζαριά» έριξε και ο Stolar Jay Lewitt, που έχει συνεργαστεί με την Demi Lovato, αλλά και με την Ελληνοαμερικανίδα Evangelia, το τραγούδι της οποίας με τίτλο «Fotiá» έγινε επιτυχία και επανεκτέλεση με την Ελένη Φουρέιρα. Πέρα από τον Konstantin Plamenov Beshkov που κατάγεται από τη Βουλγαρία και έχει συνθέσει διάφορα hits εκεί, στην ομάδα του ελληνικού τραγουδιού για τον διαγωνισμό της Eurovision 2024 συναντούμε και τον – δύο φορές βραβευμένο με Grammy – Gino The Ghost.

Έντονο, όμως, είναι και το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του τραγουδιού «Ζάρι» με τη Μαρίνα Σάττι για τον διαγωνισμό της Eurovision 2024, καθώς συμπεριλαμβάνονται ο OGE και ο Vlospa – έχουν δημιουργήσει πολλά hits της ποπ αλλά κυρίως της ραπ μουσικής σκηνής στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο OGE έχει συνεργαστεί με τη Μαρίνα Σάττι και στο τραγούδι της με τίτλο «Πόνος κρυφός», ενώ – μεταξύ άλλων – έχει γράψει και το «Τελικά» των Κωνσταντίνου Αργυρού και Rack, καθώς και το «Loco» του Snik, στο οποίο συμμετέχει ερμηνευτικά μαζί με τον Vlospa.

Ακόμα, ο Vlospa είχε ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μαρίνα Σάττι στο τραγούδι της με τίτλο «Tucutum», ενώ ο ίδιος πέρα από τη δική του καλλιτεχνική πορεία, ευθύνεται και για μερικά από τα πιο σύγχρονα ελληνικά hits, όπως είναι το «Trafficante» του Snik.

Φυσικά, η Μαρίνα Σάττι είναι μεταξύ των παραγωγών του τραγουδιού, όπως είναι και ο Nick Kodonas αλλά και ο Solmeister. Μάλιστα, ο τελευταίος είναι πίσω από όλα τα hits της Marseaux («Βότκα βύσσινο», «Το μεγαλύτερό μου λάθος», «Déjà Vu» με την Έλενα Παπαρίζου), καθώς και του urban συγκροτήματος WNC.

Ποια είναι η ομάδα της Μαρίνας Σάττι

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Ζάρι» έγιναν υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη, Zac Wiesel, με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες ήταν η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή του μουσικού θεσμού έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis, το έθνικ κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision 2024, χαρακτηρίζεται ως «πέραν των προσδοκιών» και αρχικός στόχος της ΕΡΤ είναι τόσο η άρτια σκηνική εμφάνιση όσο και η επιστροφή στο top 10 του μουσικού θεσμού μετά την περσινή απογοητευτική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα