Eurovision 2024: Διέρρευσε το τραγούδι της Κύπρου – Ακούστε το «Liar» με τη Silia Kapsis

Η Silia Kapsis εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision 2024 με το ποπ δυναμικό τραγούδι «Liar», μια σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου.Η Κύπρος ετοιμάζει μία δυναμική εμφάνιση για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, με το ποπ
κομμάτι «Liar» και με ερμηνεύτρια τη Silia Kapsis. Παρ' όλα αυτά, εκτενές απόσπασμα της… Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CYBC: Eurovision Cyprus (@cybc_eurovision)

Επισημαίνεται ότι το τραγούδι «Liar» με ερμηνεύτρια τη Silia Kapsis πρόκειται για μια δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου σε στίχους της Ολλανδής Elke Tiel. Ακόμα, τη σκηνική εμφάνιση της κυπριακής συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 έχουν αναλάβει οι χορογράφοι Kelly Sweeney και Guy Groove από το Λος Άντζελες, καθώς και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Dan Shipton.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την κλήρωση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, η Κύπρος θα διαγωνισθεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Από τη Ρωσία στην Ελλάδα και από εκεί στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Liar» δεν είναι ένα άγνωστο κομμάτι στον κόσμο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, καθώς επρόκειτο να κατατεθεί, αρχικά, στη Ρωσία για τον εθνικό τελικό της για το 2022. Ωστόσο, η χώρα αποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), από τη διοργανώτρια Αρχή του μουσικού θεσμού, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια.

Κατόπιν, το τραγούδι διαφοροποιήθηκε και κατατέθηκε στην εθνική επιλογή της Ελλάδας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 με τη φωνή της Melissa Mantzoukis. Το κομμάτι έφτασε μιαν ανάσα από την εκπροσώπηση της ΕΡΤ αφού η επιτροπή κοινού 70 πολιτών το κατέταξε πρώτο μεταξύ επτά υποψηφιοτήτων, γνώμη όμως που δεν συμμερίστηκε η καλλιτεχνική επιτροπή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η Melissa Mantzoukis, μάλιστα, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια.

Ωστόσο, απόσπασμα από το τραγούδι «Liar» με τη φωνή της Melissa Mantzoukis έχει διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως, το κομμάτι με το οποίο η Silia Kapsis θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 είναι ικανό να διαγωνισθεί, εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα για εμπορικούς σκοπούς.

Ποια είναι η Silia Kapsis

Η Silia Kapsis γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2006 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Οι γονείς της είναι ο Κύπριος τραγουδιστής, Γιώργος Καψής, και η Ελληνίδα δικηγόρος και πρώην χορεύτρια, Δέσποινα «Ρεβέκκα» Σαϊβανίδη, από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνοντας σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, όπου έκανε εμφανίσεις από την ηλικία των 4 ετών. Υπήρξε τραγουδίστρια για την Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC) και σε μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο τραγούδι της, «Who Am I?», το οποίο έγραψε και συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών, κυκλοφόρησε το 2022. Κυκλοφόρησε δύο ακόμη singles, το «No Boys Allowed» και το «Disco Dancer», τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2023. Μάλιστα, η Silia Kapsis επιλέχθηκε από την ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες. Εργάστηκε με τον Stephen "tWitch" Boss στο The Jennifer Hudson Show και εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ χορού που παρήγαγε ο ράπερ Taboo.

Στη συνέχεια, η Silia Kapsis έκανε το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια στην ταινία μικρού μήκους «Pearly Gates» του 2022 και έχει δουλέψει σε διάφορα projects για το αυστραλιανό Nickelodeon, εμφανιζόμενη ως τακτική παρουσιάστρια στην τοπική έκδοση του Nick News. Μαζί με τους άλλους οικοδεσπότες, ήταν υποψήφια στα βραβεία Nickelodeon Kids' Choice το 2023. Κατόπιν, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, ανακοινώθηκε ως η εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα