25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Φωτογραφίες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας παρήλασαν στην Αθήνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.Με μεγαλοπρέπεια διεξήχθη, τη Δευτέρα, η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου παρουσία
και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Αναλυτικά, βάσει προγράμματος του εορτασμού…

Υπενθυμίζεται ότι ο εορτασμός άρχισε με τους 21 κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, αλλά και την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς συνοδεία της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.

Πάντως, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, τις εντυπώσεις «έκλεψε» τα οχήματα του Μηχανοκίνητου Πεζικού, που αποτελεί τον πλέον αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης µε την πολυπλοκότητα των αποστολών που μπορεί να αναλάβει. Καταστρέφει και αιχμαλωτίζει τις εχθρικές δυνάμεις με πυρά, κίνηση και κρούση ενεργώντας ημέρα και νύχτα, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, επί παντός εδάφους.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, εμφανίστηκαν και τα αεροσκάφη Rafale, F-4 PHANTOM, M-346. Μάλιστα, τα Rafale και τα F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από την Αθήνα λόγω του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821. Τα πρώτα Α/Φ Μ-346 παραλήφθηκαν τον Μάιο του 2023, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ήδη, αυτή τη στιγμή, εκπαιδεύονται σε αυτά οι πρώτοι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
25η Μαρτίου, Αθήνα,25i martiou, athina