Οι σκοτεινές ψηφοφορίες της Λίγκας, η Ξάνθη και τα γήπεδα του Παναιτωλικού

17:55 18/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Το έθεσε ως ερώτημα ο Αλέξης Κούγιας στη σημερινή δήλωσή του: «Αλήθεια ρε παιδιά! Θα κάνουμε εκλογές με την Ξάνθη να ψηφίζει και να συμμετέχει και στο νέο πρωτάθλημα της Super League ή υπάρχουν άλλα σχέδια μέσω των play out;», αναρωτήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ.

Απάντηση; Δύσκολα θα πάρει. Όπως δεν πήρε και εκείνος και άλλοι που είχαν την ίδια απορία στις τηλεδιασκέψεις της Λίγκας. Υπάρχουν ομάδες που θέτουν καίρια ερωτήματα, μα κανείς δεν απαντάει. Μια… ομερτά που δε σπάει.

Που ξεκινάει από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κάθε λόγο να θέλει την Ξάνθη στις εκλογικές διαδικασίες της Λίγκας. Με αυτό τον τρόπο ο Σαββίδης έχει δύο ψήφους δικές του. Όσες ακριβώς και οι ομάδες του στον συνεταιρισμό. Ο ΠΑΟΚ και η συμμαχία που έφτιαξε μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που κάνει τον Λυσάνδρου – όχι να κοκκινίζει, αλλά – να σιωπά μπροστά στα σκάνδαλα.

Η συμμαχία που φέρνει στη μετά – Λυσάνδρου εποχή τον Μπουτσικάρη. Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος ακολουθούν τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν πιστά, ο Μπουτσικάρης εμφανίζεται για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο. Και για να συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε ο Λυσάνδρου. Χωρίς να φέρνει αντιρρήσεις εκεί που θα έπρεπε να φέρνει. Δίχως να απαντάει σε σημαντικά ερωτήματα, όπως αυτό που έθεσε σήμερα ο Κούγιας.

Ένα ερώτημα που γεννάει πολλά ακόμα. Αναρωτήθηκε ο Κούγιας αν τα μέλη της Λίγκας θα επιτρέψουν στην Ξάνθη να ψηφίσει ξανά. Και αναρωτιέται ο απλός κόσμος πως η Ξάνθη του Ιβάν Σαββίδη συμμετέχει στις διαδικασίες, όταν υπάρχουν εις βάρος της δύο καταδικαστικές αποφάσεις για την πολυϊδιοκτησία; Πως γίνεται ένας από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας να πηγαίνει με… πλεονέκτημα σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες; Να έχει δύο ψήφους αντί για μία, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Διότι εδώ μιλάμε για διπλή ψήφο του Ιβάν Σαββίδη. Που όχι μόνο δεν πλήρωσε με υποβιβασμό την εξαγορά δεύτερης ΠΑΕ, αλλά μέσω αυτής μπορεί να κρίνει αποτελέσματα εντός της Λίγκας.

Το κυριότερο ερώτημα; Γιατί οι υπόλοιπες ΠΑΕ δέχονται αυτό που συμβαίνει; Πως επιτρέπουν ένας ιδιοκτήτης να έχει δύο ψήφους, άρα να έχει και περισσότερες πιθανότητες να περάσει εκείνο που θέλει; Τι θα απαντήσουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες όταν θα τους ρωτήσει ο κόσμος της ίδιας τους της ομάδας; Τι θα πουν για τον συγκεκριμένο αθέμιτο ανταγωνισμό σε μια διαδικασία που υποτίθεται πως είναι δημοκρατική, όπως είναι οι εκλογές;

Εδώ μιλάμε για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, δίχως κανένα προηγούμενο. Μιλάμε για δύο συλλόγους που έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες τις κοιτάζουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Αλλά ποιος να μιλήσει, όταν ο ίδιος ο Παναιτωλικός, που μπορεί να χάσει την κατηγορία από την Ξάνθη, δεν έχει βγάλει κιχ για την ιστορία της πολυϊδιοκτησίας. Αλλά ξαφνικά… έφτιαξε δύο νέα γήπεδα στο προπονητικό του κέντρο. Τυχαίο ε;

Keywords
Τυχαία Θέματα