Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Καιρός: Η μίνι κακοκαιρία που κορυφώθηκε την Παρασκευή (10/5) δίνει τη θέση της σε βελτίωση των καιρικών συνθηκών από το προσεχές Σάββατο (11/5) και ειδικά την Κυριακή (12/5).

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ μάλιστα υπάρχει τάση για πλήρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες από τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση για το Σάββατο (11/5) αναφέρει: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο

Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και νωρίς το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ για την Κυριακή (12/5) η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει: Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα