Θέατρο σκιών για το έγκλημα στα Τέμπη: Ο «στριμωγμένος» Τριαντόπουλος τα ρίχνει στην Πυροσβεστική για το μπάζωμα!

14:35 1/3/2024 - Πηγή: Sportime

Το ίδιο «έργο» επαναλαμβάνεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που φέρεται να εμπλέκονται στην επιχείρηση συγκάλυψης για την τραγωδία στα Τέμπη. Κάθε φορά που βγαίνει στη φόρα μια σκανδαλώδη αποκάλυψη και πρέπει να απαντήσουν, κρύβονται πίσω από κάποια υφιστάμενη αρχή.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής κρύβεται ακόμα πίσω από το λάθος του μοιραίου σταθμάρχη. Το ίδιο πράττει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι «στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες»,

σαν να κυβερνούσε κάποιος άλλος τα προηγούμενα 4 χρόνια. Και τώρα ο Χρήστος Τριαντόπουλος απαντώντας στο ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος, κρύφτηκε πίσω από την… Πυροσβεστική.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος ισχυρίστηκε ότι:

«Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις στους χώρους για ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα».

Και πρόσθεσε: «Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες. Οχι με εντολές…». Επισήμανε δε πως οι αρμόδιοι προχώρησαν στις ανάλογες ενέργειες για να ολοκληρώσουν το «πραγματικά δύσκολο έργο τους» και να ολοκληρώσουν την έρευνα και να ανταποκριθούν στην αγωνία των συγγενών και των οικείων.

«Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού. Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιώνει».

Είναι τουλάχιστον αφελές για τον κ. Τριαντόπουλο να περιμένει από τον λαό να πιστέψει ότι για τον χειρισμό ενός τόσο σοβαρού δυστυχήματος, η κυβέρνηση έδωσε το ελεύθερο στην Πυροσβεστική να κάνει ότι θέλει. Και μάλιστα ενώ οι πάντες γνώριζαν ότι το σημείο σύγκρουσης των τρένων ήταν προστατευόμενος χώρος με στοιχεία προς εξέταση, που θα αλλοιώνονταν με το μπάζωμα.

Είναι εντελώς παράλογο η Πυροσβεστική να πήρε την ευθύνη να παραβιαστούν όλα τα διεθνή πρωτόκολλα έρευνας, να παραγκωνιστούν οι δικαστικοί λειτουργοί και να ανάψει το πράσινο φως για την πλήρη αλλοίωση του χώρου. Τέτοιες εντολές έρχονται μόνο από «πάνω». Όχι από τη διοίκηση της Πυροσβεστικής που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Όσο και αν προσπαθεί ο Χρήστος Τριαντόπουλος να αποτινάξει τις ευθύνες, ήδη τον έχει «δώσει» ακόμα και ο Θάνος Πλεύρης. Ο οποίος στην Εξεταστική ξεκαθάρισε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κλιµακίου που αποφάσισε για τις παρεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας. Και φυσικά έχουμε την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού ότι έχει στα χέρια της γραπτή απάντηση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, που δείχνει τον κ. Τριαντόπουλο ως υπεύθυνο για το μπάζωμα. Ο δε κ. Αγοραστός για κάποιον λόγο καλύπτει τον Τριαντόπουλο και διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο.

Ερωτήματα…

Ακόμα και αν κάποιος δεχθεί τους ισχυρισμούς του κ. Τριαντόπουλου ότι όντως η Πυροσβεστική εισηγήθηκε για το μπάζωμα, ποιος έδωσε την τελική έγκριση για μια τόσο αδιανόητη παρέμβαση στον χώρο του δυστυχήματος;

Αφού ο κ. Τριαντόπουλος – όπως λέει – δεν συμμετείχε ούτε καν στις συνεδριάσεις του συντονιστικού, τότε τι ρόλο έπαιζε στη διαχείριση του δυστυχήματος; Διακοσμητικό; Και αν ο κ. Τριαντόπουλος απλά… επέβλεπε τη διαδικασία όντας… αμέτοχος, τότε γιατί πριν ένα χρόνο έβγαινε στα κανάλια και υπερηφανευόταν για την ταχεία «αποκατάσταση» του χώρου, λέγοντας κατά λέξη ότι αυτός «διαμορφώθηκε» (αλλοιώθηκε και μπαζώθηκε δηλαδή) με τη «στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας», έχοντας μια «στενή συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς, με τις υπηρεσίες του σιδηροδρόμου, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τις ιδιωτικές εταιρείες που επιστρατεύτηκαν για να συνδράμουν με τα μηχανήματά τους για να αποκαταστήσουμε την περιοχή». 

Άραγε με ποιους συνεργάζονταν όλοι αυτοί; Όχι με την κυβέρνηση; Ασφαλώς με αυτήν. Ο κ. Τριαντόπουλος παίζει σήμερα ένα προκλητικό «παιχνίδι της κολοκυθιάς». Όλα τα παραπάνω δεν δείχνουν έναν πολιτικό που απλά… καθόταν στην άκρη και περίμενε το τι θα αποφασίσουν οι υφιστάμενες αρχές. Δείχνουν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να ηγείται στην επιχείρηση αλλοίωσης του χώρου και βιαστικής απομάκρυνσης των βαγονιών.

Ο κ. Τριαντόπουλος δεν ελάφρυνε τη θέση του με τα όσα είπε στη Βουλή σήμερα, άλλα αντιθέτως την έκανε δυσχερέστερη…

Δείτε τι έλεγε πριν έναν χρόνο ο Χρήστος Τριαντόπουλος:

Και τι ισχυρίζεται σήμερα:

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέατρο, Τέμπη, Τριαντόπουλος, Πυροσβεστική,theatro, tebi, triantopoulos, pyrosvestiki