Τεράστιες οι ευθύνες του Αλμέιδα για την ΑΕΚ! Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος

Η ΑΕΚ είχε την τύχη το καλοκαίρι του 2022 και έφερε στην Αθήνα τον Ματίας Αλμέιδα. Ο σπουδαίος Αργεντίνος, από τους κορυφαίους χαφ της γενιάς του με καλό προπονητικό βιογραφικό αλλά σε ομάδες εκτός Ευρώπης.

Το χάλι της προηγούμενης 4ετίας συμμαζεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Αλμέιδα μέσα σε

μια σεζόν έφτιαξε μια ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ. Με πετυχημένες μεταγραφές και παίκτες που όλοι τους είχαν τελειωμένους αλλά εκείνος του έκανε… καινούριους.

Αυτά πέρυσι. Ο Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από όλους πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι συνεχές. Ουδείς λέει η ΑΕΚ να κατακτά τίτλους συνεχώς. Ειδικά φέτος που η Stoiximan Super League είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Η ΑΕΚ όμως πετά τις ευκαιρίες δίχως έλεος. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Δε γίνεται ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα να πετάει έτσι βαθμούς.

Η ΑΕΚ έχει χάσει από τον ΟΦΗ που είναι στην 8η θέση. Και δεν έχει κερδίσει Πανσερραϊκό (11η θέση), Κηφισιά (12η) και Παναιτωλικό (13η).

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Η ΑΕΚ δίνει την ευκαιρία στους υπόλοιπους ανταγωνιστές να είναι μαζί της και ο ΠΑΟΚ φυσικά, δίκαια στην πρώτη θέση. Είναι η πιο σοβαρή ποδοσφαιρικά ομάδα.

ΑΕΚ: Οι ευθύνες του Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα όπως έφτιαξε την ΑΕΚ, έχει και τις μεγαλύτερες ευθύνες για αυτήν την τραγική εικόνα που παρουσιάζεται σε αυτές τις αναμετρήσεις. Δε γίνεται η ομάδα του να είναι παιδική χαρά. Δε γίνεται οι παίκτες να μην κάνουν τίποτα και να μην υπάρχει παρέμβαση από τον πάγκο.

Ο 11αδάτος Ζίνι δεν του βγήκε. Μουκουντί και Γκατσίνοβιτς ήταν τραγικοί αλλά εκεί ας πει κάποιος πως δεν είχε λύσεις λόγω των τραυματισμών. Που όμως και αυτοί δική του ευθύνη και του σταφ του. Οι περισσότεροι.

Η αλλαγή του Τσούμπερ, όμως, θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Είναι απίστευτο πως δε διάβασε το παιχνίδι για να βάλει τον Ελβετό. Αν δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο από αυτό το 25λεπτο δεκτό αλλά και πάλι δεν ήταν ματς υψηλής έντασης. Ο Τσούμπερ θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα περισσότερο.

Αντίθετα, ο Ζίνι ήταν εκτός κλίματος.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι πως η ΑΕΚ κάνει το ίδιο λάθος 1-2-3-4 φορές. Είναι πολλές για να μην υπάρχει παρέμβαση από τον προπονητή. Ο Αλμέιδα όπως πιστώνεται τη μεταμόρφωση του συνόλου, θα πρέπει να έχει και την κριτική για αυτήν την τραγική εικόνα μιας ομάδας που δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα