Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα έχει βγάλει έως σήμερα από το τένις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα έχει βγάλει έως σήμερα ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης του τέννις, με 4.235 πόντους. Πάνω από τον Τσιτσιπά βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη οι Τζόκοβιτς, Αλκαράζ, Μεντβέντεφ, Σίνερ και Ρούμπλεφ ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν οι Ζβέρεφ, Ρούνε, Χούρκακζ και Φριτζ.

Ο 25χρονος είναι από το 2016 επαγγελματίας του τένις έχοντας καλύτερη επίδοση την 3η θέση στη παγκόσμια κατάταξη.

Φέτος έχει κερδίσει από τις συμμετοχές

του σε τουρνουά σχεδόν 4 εκατ. ευρώ (3,9 εκατ.).

Ο ύψους 1.93 μ. Στέφανος Τσιτσιπάς στα οκτώ χρόνια που είναι επαγγελματίας έχει κερδίσει από τις συμμετοχές του σε τουρνουά και τις νίκες του συνολικά 23,3 εκατ. ευρώ. Σχεδόν δηλαδή 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Την ίδια ώρα ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη έχει κερδίσει φέτος 13,3 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά στην καριέρα του ο 36χρονος έχει Prize Money 150,5 εκατ. ευρώ.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα έχει βγάλει έως σήμερα από το τένις

Το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, ο 20χρονος Κάρλος Αλκαραζ, έχει κερδίσει συνολικά 18,8 εκατ. ευρώ ενώ φέτος ήδη κερδίζει με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του 9 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο Αλκαράζ, αν και είναι μόλις 20 ετών, είναι επαγγελματίας από το 2018, δύο χρόνια μετά τον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερό του Στέφανο Τσιτσιπά.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ, έχει εισπράξει το 2023 7,7 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά στην καριέρα του τα κέρδη φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ (29,9 εκατ.).

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο 27χρονος Ρώσος τενίστας είναι επαγγελματίας σχεδόν 10 χρόνια, από το 2014. Άρα βγάζει κάθε χρόνο σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για την… ιστορία ο Μεντβέντεφ είναι μαζί με τον Γερμανό Ζβέρεφ οι ψηλότεροι τενίστας της δεκάδας, με 198 εκατοστά ύψος ενώ ο πιο κοντός είναι ο Αλκαράζ με 183 εκατοστά ύψος.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα