Σεμπαστιάν Λέτο: Η μεγάλη επιστροφή στην Ελλάδα

Άφησε το δικό του στίγμα ως ποδοσφαιριστής. Ο Σεμπαστιάν Λέτο έπαιξε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κατά σειρά και συνδέθηκε με τον δεύτερο περισσότερο.

Αν και οι συστάσεις είναι περιττές, ο Αργεντινός ως παίκτης πήρε δύο νταμπλ, ένα με την κάθε μία ομάδα εξ αυτών. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του. Συνολικά σε 139 αγώνες έβαλε 43 γκολ και έδωσε 33 ασίστ. Με τον Ολυμπιακό

σε μία σεζόν είχε 37 ματς με δύο γκολ και δέκα ασίστ.

Έκλεισε την καριέρα του το 2017. Έχοντας φύγει τότε από τον Παναθηναϊκό πήγε στη Σαουδική Αραβία και έπαιξε στην Έμιρεϊτς Κλαμπ. Μετά αποφάσισε να μείνει στο ποδόσφαιρο, αλλά ως βοηθός προπονητή.

Στην Εστεγκλάλ της Αιγύπτου ήταν μαζί με τον Αντρέα Στραματσόνι για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια με τον Ιταλό προπονητή πήγαν στην Αλ Γαράφα του Κατάρ. Εκεί έκατσαν 52 αγώνες.

Την Ελλάδα δεν την ξεχνά ο Σεμπαστιάν Λέτο και δεν τον ξεχνά και εκείνη. Γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή της επιστροφής στη Stoiximan Super League. Βοηθός προπονητή θα είναι και πάλι. Μόνο που αυτή τη φορά θα κάτσει στο πλάι του Ντέιβιντ Νίλσεν στην Κηφισιά.

Έντονο το «πράσινο» στοιχείο σε αυτή την ομάδα. Από τον ιδιοκτήτη που υποστήριζε μικρός τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Στέφανο Κοτσόλη και τον Σωτήρη Νίνη. Υπάρχουν και άλλοι πρώην «πράσινοι» όπως οι Βίκτωρ Κλωναρίδης και Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα