Πρωτάθλημα WRC 2024 – Η κατάταξη μετά το Ράλι Κροατίας

Πρωτάθλημα WRC 2024  Κροατία: Ανακαλύψτε την κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών του WRC 2024 μετά το Ράλι Κροατίας, τον τέταρτο γύρο της χρονιάς που κέρδισε ο Sébastien Ogier.

Θα μπήκαμε στον πειρασμό να πούμε: όλα αυτά για αυτό. Ακόμα κι αν από αυτό το Κροατικό Ράλι δεν έλειψε το θέαμα ή το σασπένς, οι επιπτώσεις στο πρωτάθλημα των οδηγών είναι ελάχιστες. Πράγματι, τα δύο φαβορί για τον τίτλο, Τιερί

Νεβίλ (Hyundai) και Έλφιν Έβανς (Toyota), σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό πόντων (19)!

Ο Βέλγος λοιπόν παραμένει στην κορυφή της ιεραρχίας μπροστά από τον Ουαλό. Νικητής στην Κροατία, ο Sébastien Ogier (Toyota) προσπερνά τον Kalle Rovanperä (Toyota, απών) στο πρωτάθλημα, όπως και ο Takamoto Katsuta (Toyota). Παρά την τελική 17η θέση, ο Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) τα πήγε πολύ καλά και συγκέντρωσε τους βαθμούς το Σάββατο (5η) και το Power Stage (1η).

Τέλος, ο άνθρωπος που κάνει τη «σωστή» επέμβαση είναι ο Ott Tänak (Hyundai). Διακριτικός, ο Εσθονός δεν έβγαλε σπίθες, αλλά η συνέπειά του και η τελική 4η θέση του επέτρεψαν να σκοράρει 20 πόντους, ή 1 περισσότερο από τους Έβανς και Νόιβιλ!

Μεταξύ των κατασκευαστών, η Toyota συνεχίζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Hyundai. Πράγματι, ο Jari-Matti Latvala και οι άνδρες του είναι μπροστά από τον Cyril Abiteboul και την ομάδα του με 7 μήκη (131 έναντι 127). Η M-Sport παραμένει σε απόσταση, ήδη 80 μονάδες πίσω.

Στο WRC2, η 2η θέση του Yohan Rossel (Citroën) του επιτρέπει να επιστρέψει στην ισότητα με τον ηγέτη Oliver Solberg (Skoda, απών στην Κροατία).

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση τουΠρωτάθλημα WRC 2024  Κροατία:  WRC 2024 – Κατάταξη οδηγών

1) Thierry Neuville (Hyundai) – 86 πόντοι (18+1 στην Κροατία)
2) Elfyn Evans (Toyota) – 80 πόντοι (15+3+1)
3) Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) – 59 πόντοι (8+ 5)
4) Ott Tänak (Hyundai) – 53 πόντοι (10+6+4)
5) Sébastien Ogier (Toyota) – 45 πόντοι (13+5+3)
6) Takamoto Katsuta (Toyota) – 45 πόντοι (6+7 ) +2)
7) Kalle Rovanperä (Toyota) – 31 πόντοι
8) Esapekka Lappi (Hyundai) – 23 πόντοι
9) Andreas Mikkelsen (Hyundai) – 14 πόντοι (4+4)
10) Oliver Solberg ( WRC2, Skoda) – 12 βαθμοί
11) Grégoire Munster (M-Sport Ford) – 8 πόντοι (3+2)

WRC 2024 – Κατάταξη Κατασκευαστών

1) Toyota – 176 βαθμοί
2) Hyundai – 169 βαθμοί
3) M-Sport Ford – 96 βαθμοί

Πρωτάθλημα WRC 2024  Κροατία: WRC2 2024 – Κατάταξη οδηγών

1) Oliver Solberg (Skoda) & Yohan Rossel (Citroën) – 43 πόντοι
3) N. Gryazin (Ρωσία) 40,

4. N. Ciamin (FRA) 36,

5. P. Lopez (ESP) 33,

6. G. Greensmith (Ηνωμένο Βασίλειο) 25,

7. S. Pajari (ΤΕΛΟΣ) 18,

8. L. Joona (EST) 16,

9. G. Linnamäe (FIN) & K. Kajetanowicz (POL) 15

Ο έξυπνος Sébastien Ogier νικητής του Ράλι Κροατίας, ο Evans και ο Neuville στο χαλί

Πρωτάθλημα WRC 2024  Κροατία:  Ο Sébastien Ogier και ο Vincent Landais κερδίζουν το Rally Croatia. Παρά το γεγονός ότι βγήκε εκτός δρόμου, ο Thierry Neuville παραμένει ηγέτης του πρωταθλήματος, ενώ ο Adrien Fourmaux συνεχίζει τη σειρά πόντων του. Στο WRC2, ο Yohan Rossel τερμάτισε 2ος.

Όπως και το 2021, το Ράλι Κροατίας έφτασε στον τερματισμό μεταξύ του Sébastien Ogier (Toyota) και της Elfyn Evans (Toyota)! Ο Γάλλος, πίσω ως ελεύθερος επαγγελματίας πολυτελείας μετά το Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο, δεν ήταν ο ταχύτερος σε όλη τη συνάντηση, αλλά σίγουρα ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός.Τρίτος κλέφτης την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Γάλλος, συνοδευόμενος από τον Vincent Landais, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις γκάφες του ηγετικού διδύμου το πρωί της Κυριακής. Αυτή είναι η 59η νίκη του Sébastien Ogier στο WRC και το 100ο βάθρο του.«Ποτέ δεν τα παρατήσαμε ακόμα κι αν ξέραμε ότι η αρχική θέση δεν ήταν ιδανική. Δεν έχω ζήσει ποτέ τόσο «καυτές» στιγμές σε ράλι όπως αυτό το Σαββατοκύριακο! Πριν από 15 χρόνια, αν μου έλεγε κάποιος ότι θα έβαζα 100 βάθρα του WRC, δεν θα το πίστευα! »Ο Έλφιν Έβανς, που έκανε λάθος στο τέλος της διαδρομής, αρκέστηκε στη 2η θέση. Ο Ουαλός καθησυχάζει τον εαυτό του με τον υψηλότερο αριθμό πόντων που σημείωσε από όλους τους οδηγούς του WRC όλο το Σαββατοκύριακο (ράλι + Κυριακή + Power Stage).Ο καλύτερος ερμηνευτής αυτό το Σαββατοκύριακο (9 φορές σκρατσ), ο Thierry Neuville (Hyundai) λογικά θα έπρεπε να είχε κερδίσει αυτό το Ράλι Κροατίας. Όμως το WRC παραμένει ένα θέαμα γεμάτο εκπλήξεις και ο Βέλγος έκανε λάθος στην προτελευταία ειδική, το πρωί της Κυριακής. Ένα σημείωμα που ανακοινώθηκε πολύ αργά από τον συνοδηγό Martijn Wydaeghe και το υβριδικό Hyundai i20 Rally1 έπεσε στο ανάχωμα. Το πίσω φτερό εκτός λειτουργίας, το νοτιοκορεατικό αυτοκίνητο δεν μπορούσε πλέον να συμβαδίσει με τα Toyota. Ο Thierry Neuville είναι λοιπόν ικανοποιημένος με την 3η θέση στον τελικό αλλά σημειώνει μεγάλους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα WRC 2024 Ραλι Κροατίας:

Παρά την πρόσκρουση σε ένα τσιμεντόλιθο που κατέστρεψε τον δεξιό μπροστινό άξονα, ο Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) μπόρεσε να ξεκινήσει ξανά και να τερματίσει τη διοργάνωση εκτός της πρώτης 10άδας. Κέρδισε τους πόντους 5ης θέσης που απονεμήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και τους 5 βαθμούς από το Power Stage (1η φορά στην καριέρα του), που τον βοηθά να συνεχίσει τη μεγάλη του άνοιξη στο πρωτάθλημα οδηγών WRC!Η Hyundai δεν μπορούσε να βασιστεί στους Ott Tänak και Andreas Mikkelsen για να υποστηρίξουν τον Thierry Neuville. Οι δύο έμπειροι οδηγοί δεν ήταν υπερβατικοί αυτό το Σαββατοκύριακο (4η και 7η).Στο WRC2, η επιτυχία πηγαίνει στον Nikolay Gryazin. Ο Ρώσος κυριάρχησε στις διαδικασίες και εκμεταλλεύτηκε επίσης μια διπλή παρακέντηση από τον συμπαίκτη του Yohan Rossel το απόγευμα του Σαββάτου. Η Citroën και η DG Sport Compétition πετυχαίνουν το διπλό καθώς ο Γάλλος τερματίζει 2ος, κάτι που του επιτρέπει να πάρει ξανά το προβάδισμα στο πρωτάθλημα WRC2!Στο Junior WRC, ο Εσθονός Romet Jürgensen δεν ανησύχησε ποτέ. Είναι μπροστά από τον Taylor Gill για περισσότερο από δύο λεπτά. Σημειώστε την εξαιρετική απόδοση του νεαρού Γάλλου Mattéo Castillon ( Renault Clio). Συμμετέχοντας στο WRC3, οι Habs ήταν στον αγώνα για το βάθρο με δύο ειδικές διαδρομές να απομένουν, πίσω από τον Jürgensen και τον Gill.Ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος για την Πορτογαλία, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.Βρείτε στο επόμενο τεύχος του AUTO hebdo , σε προσφορά Δευτέρας βράδυ ψηφιακά και Τετάρτη στα περίπτερα, την ανάλυση του Ράλι Κροατίας από τον ειδικό μας ανταποκριτή.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα