ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διαιτησία Αγκάγεφ – Tι είδαν ΚΕΔ και παρατηρητής!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Θετικό το πρόσημο και καλή βαθμολογία για τον Αγκάγεφ για την διαιτησία του στο ντέρμπι των δικεφάλων στη Τούμπα.

Πάλι είχε να πει κάτι ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την διαιτησία στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Και δεν αποτελεί είδηση, αν και αυτή τη φορά ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν πολύ μετρημένος και light στις τοποθετήσεις του.  «Υπάρχει μία αμφιβολία στο πρώτο μαρκάρισμα του Βίντα στον Σαμάτα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Είναι η φάση που ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ βλέπει κίτρινη κάρτα για ένα πάτημα και είναι σωστή. Δεν μπορεί να πάει παραπάνω ως χρώμα.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ζήτησε δεύτερη κίτρινη για ένα χέρι του Βίντα. Καταρχήν κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν και οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές, οτι δεν τιμωρούνται πειθαρχικά όλα τα χέρια. Ο Βίντα δεν ανακόπτει υποσχόμενη επίθεση, δεν κάνει κάποια αντιαθλητική συμπεριφορά, ούτε καθυστερεί την επανέναρξη του παιχνιδιού. Σωστό το φάουλ που έδωσε ο Αγκάγεφ και μέχρι εκεί!

Τέλος στη φάση που ο ΠΑΟΚ ζητάει κόκκινη κάρτα για το κράτημα του Κάλενς στον Μπράντον Τόμας για ανακοπή προφανούς, ο Αζέρος έδειξε κίτρινη για ανακοπή υποσχόμενης. Το DOGSO είναι μια περίπτωση που απαιτεί να υπάρχουν όλα τα παρακάτω κριτήρια.

✓ η απόσταση μεταξύ του παραπτώματος και του τέρματος.
✓ η γενική κατεύθυνση του παιχνιδιού.
✓ η πιθανότητα διατήρησης ή απόκτησης του ελέγχου της μπάλας.
✓ η θέση και ο αριθμός των αμυνόμενων.

Ο Αγκάγεφ πήγε στην κίτρινη και το VAR σωστά πήγε με την απόφαση του. Το ίδιο θα έκανε και αν είχε βγάλει κόκκινη κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, τόσο η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όσο και ο παρατηρητής του Αζέρου, Θανάσης Μπριάκος, έκριναν οτι οι διαιτητικές αποφάσεις στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, ήταν όλες σωστές και ως εκ τούτου, η βαθμολογία που θα πάρει ο Αγκάγεφ είναι υψηλή.

Τα περί χαμηλής που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Στο 8.3 η βαθμολογία του.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα