Παναθηναϊκός: Ο ηγέτης Σλούκας που «τελειώνει» τα ματς!

Μία δύσκολη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό με 77-71, στον τρίτο γύρο της Basket League, σφραγίζοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα ματς που σίγουρα δεν είχε το ενδιαφέρον των προηγούμενων, αφού δεν κρινόταν κάποιος τίτλος ή πρόκριση, με το πλεονέκτημα να έχει

σχεδόν τελειώσει από πριν, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους, ωστόσο κατάφερε να επανέλθει και να διεκδικήσει το ματς, ωστόσο η ψυχραιμία έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προσπάθειες, έκαναν λάθη και αυτό τους κόστισε αφού ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να απαντήσει, έχοντας σε πολύ καλό βράδυ τον Κέντρικ Ναν, τον Ντίνο Μήτογλου και φυσικά τον Κώστα Σλούκα, που έβαλε την… υπογραφή του στο παιχνίδι.

Πλέον ο Έλληνας γκαρντ έχει γίνει ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού και δείχνει ότι παίζει το μπάσκετ που του αρέσει και πλέον νιώθει απόλυτα άνετα.

Παναθηναϊκός: Ο ηγέτης που «τελειώνει» τα ματς!

Ο Παναθηναϊκός… χτίζοντας μία ομάδα από το μηδέν και με τον Εργκίν Αταμάν στο πάγκο, χρειαζόταν έναν πραγματικό ηγέτη μέσα στο παρκέ.

Αυτός θεωρήθηκε ότι θα είναι ο Κώστας Σλούκας, που δεν είχε αρχίσει καλά τη χρονιά και ειδικά κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν κυρίως αρνητικός στα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Ωστόσο ο 34χρονος παίκτης τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει τα πάντα, έχει ανέβει επίπεδο και μαζί του και ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί να υπάρχει ο σκόρερ Κέντρικ Ναν και πολλοί άλλοι ποιοτικοί παίκτες, ωστόσο όταν η μπάλα… καίει, πλέον όλοι σκέφτονται ότι ο Κώστας Σλούκας θα πάρει τη σωστή απόφαση.

Ακόμα και στο ματς της Δευτέρας, ο Σλούκας δεν σκόραρε πάρα πολύ, ωστόσο πέτυχε τους πιο σημαντικούς πόντους στην τελευταία περίοδο και μοίρασε 7 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Σε έναν αγώνα που σίγουρα για πολλούς μπορεί να φάνταζε αδιάφορο, αλλά για τον ίδιο δεν ήταν, αφού ήθελε να αποδείξει πράγματα.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφονται στα ματς της Euroleague, που με τέτοιο Σλούκα και φυσικά τους υπόλοιπους σε τοπ κατάσταση, δύσκολα θα χάσει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στο Final-4.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα