Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά τους!

09:00 5/2/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Παναθηναϊκός πήρε με Φατίχ Τερίμ το πρώτο του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός του Καρβαλιάλ και των προηγούμενων, δεν έχει κερδίσει κανένα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι, στο τελευταίο χρονικά της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έχει κερδίσει κανένα!

Κάλλιο αργά παρά αργότερα για τον Παναθηναϊκό που πήρε το πρώτο του ντέρμπι στο χορτάρι. Με Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του. Ο Τούρκος έκοψε τις «τρέλες», ήταν διαβασμένος, σοβαρός, με ορθολογικό πλάνο και τακτοποιημένη 11άδα στο χόρτο, «σημάδεψε» τον αντίπαλο εκεί που πονούσε (αριστερά) και παρά τις σημαντικές απουσίες, κέρδισε τον Ολυμπιακό, χωρίς να παίξει μπαλάρα και χωρίς να είναι και τρομερά καλύτερος από τον αντίπαλο του. Και αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό, πέρα από τη νίκη. Ο Τερίμ, χρόνια στο… κουρμπέτι, ξέρει οτι τα ντέρμπι τα κερδίζεις. Και το κέρδισε.

Από την προηγούμενη Κυριακή και μετά την ήττα στην Τούμπα είχε να διαχειριστεί μια εβδομάδα που «έπαιζε» να τα χάσει όλα. Αλλά δεν έχασε απολύτως τίποτα. Και πρόκριση στο Κύπελλο και νίκη με τον Ολυμπιακό. Και ενδεχομένως να κέρδισε και τον κόσμο ο οποίος τον υποδέχθηκε με δυσπιστία, όχι λόγω του ονόματος ή του βιογραφικού του, αλλά εξαιτίας του τρόπου που απομακρύνθηκε ο προκάτοχος του.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι και ο Τερίμ παίρνει αρκετά credits, αφού πιστώνεται πολλά από το 2-0 κοντρα στον Ολυμπιακό. Και εννοείται πως συνεχίζει «ατσαλάκωτος» με στόχο το πρωτάθλημα. Γι αυτό άλλωστε τον έφερε ο Γιάννης Αλαφούζος. Για να πάρει με τον Τούρκο προπονητή την κούπα. Δεν του αρκεί απλά να τον… διεκδικήσει και μέχρι εκεί!

Και εκεί είναι και η διαφορά με τον Ολυμπιακό που ακόμα νίκη σε ντέρμπι δεν έχει. Ο Ολυμπιακός που πλέον είναι στο -9 από την κορυφή και έχει και ματς με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός έφερε προπονητή για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει αυτόν που έχει για να μπορέσει να το διεκδικήσει!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα