Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Βέζο και το σχέδιο του Ολυμπιακού για το επόμενο καλοκαίρι – Θα γίνει… χαμός

22:40 1/2/2024 - Πηγή: Sportime

Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Βέζο και το σχέδιο του Ολυμπιακού για το επόμενο καλοκαίρι που αναμένεται να γίνει χαμός μεταγραφικός.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα κινητικός στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ενώ κανείς δεν μπορεί να… αποκλείσει και ένατη μεταγραφή, καθώς οι ελεύθεροι μπορούν να αποκτηθούν έως

τις 20 Φεβρουαρίου.

Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιο πραγματικά να ήταν το σχέδιο του Ολυμπιακού αφού οι ερυθρόλευκοι πήραν παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Κάρμο – Βέζο – Άμπι για το κέντρο της άμυνας, Καμπράλ – Μάρτινς για τα πλευρά της επίθεσης, Όρτα – Τσικίνιο για τη μεσαία γραμμή, Ναβάρο για την κορυφή της επίθεσης.

Η τριπλή προσθήκη στο κέντρο της άμυνας ξένισε… αρκετούς καθώς ήδη υπάρχουν οι Ρέτσος, Ντόι, Μπιανκόνε (σ.σ. και ο Πορόσο έως να φύγει) ενώ τη θέση παίζει και ο Ιμπόρα.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός με έξι στόπερ, μεταξύ των οποίων ο Κάρμο των 16 εκατ. όψιον αγοράς;

Εδώ είναι που αρχίζει να αχνοφαίνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού, ο οποίος έγινε με φόντο και την καλοκαιρινή ενίσχυση της ομάδας.

Βέζο, Άμπι, Τσικίνιο και Μαρτίνς ήρθαν στον Ολυμπιακό με μεταγραφή.

Καρμπράλ, Κάρμο, Όρτα και Ναβάρο ήρθαν ως δανεικοί.

Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Βέζο και το σχέδιο του Ολυμπιακού για το επόμενο καλοκαίρι – Θα γίνει… χαμός

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε την απόφαση να φορτώσει με παίκτες τις γραμμές του ενώ αποχώρησαν και οι Βρουσάι, Φρέιρε, Ανδρούτσος, Μπιελ, Σολμπάκεν και Σκάρπα.

Φρέιρε, Μπιελ, Σκάρπα και Σολμπάκεν υπολογίζονταν στο πρώτο μισό της σεζόν ως μονάδες για το βασικό ροτέισον της ομάδας.

Τρεις από τους παραπάνω παίκτες ήταν δανεικοί ενώ ο Μπιελ ήταν ο μόνος που άνηκε στους ερυθρόλευκους με συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός πήρε οκτώ εν δυνάμει βασικούς παίκτες για τέσσερις αντίστοιχους που έφυγαν. Σκοπός να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δεύτερο μέρος της σεζόν και με αρκετά ντέρμπι και κρίσιμα παιχνίδια μπροστά του.

Τρεις δανεικοί έφυγαν, τέσσερις ήρθαν ενώ ένας παίκτης με συμβόλαιο έφυγε και τέσσερις ήρθαν.

Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο γεμάτος το καλοκαίρι από ότι ήταν τον Ιανουάριο, ενώ θα έχει μπροστά του και την επιλογή να αποκτήσει τους δανεικούς που θα ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους.

Τώρα, δείτε λίγο για που αποκτήθηκαν παίκτες με μεταγραφή. Για την άμυνα οι Βέζο και Άμπι, για τη μεσαία γραμμή ο Τσικίνιο και για τα άκρα ο Μάρτινς.

Ο Ολυμπιακός δηλαδή θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό απόλυτα ενισχυμένος με δανεικούς παίκτες αξίας όπως οι Κάρμο, Καρμπαλ, Όρτα και Ναβάρο, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους παίκτες που αποκτήθηκαν με μεταγραφή.

Έτσι, αν π.χ. ο Κάρμο βγάλει μάτια, πράγμα που θεωρούν δεδομένο στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πετύχουν οι Πειραιώτες συμφωνία με την Πόρτο για μείωση της ρήτρας η οποία είναι στο εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα ύψος των 16 εκατ. ευρώ, τότε θα φύγει ο Κάρμο αλλά θα μείνουν πίσω ο Ρούμπεν Βέζο με τον Άμπι. Παίκτες αξίας, που θα έχουν πλέον μάθει τον Ολυμπιακό και τις ιδιαιτερότητές του.

Αντίστοιχα αν δεν αποκτηθεί ο Όρτα, θα έχει μείνει για τον χώρο του κέντρου ο Τσικίνιο ενώ αν δεν πάρει με μεταγραφή τον Καμπράλ ο Ολυμπιακός, θα έχει στη διάθεσή του τον Μαρτίνς.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για την επίθεση, εκεί όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να διαπραγματευτεί και με τον Ελ Κααμπί εκτός από το να αγοράσει τον Ναβάρο.

Οι οψιόν αγοράς των δανεικών είναι από τρία (Καμπράλ) έως 16 εκατ. ευρώ (Κάρμο), με όλες τις περιπτώσεις δανεικών εκτός του Κάρμο να θεωρούνται δυνατό να γίνουν μεταγραφές.

Στην εξίσωση των δανεικών δεν βάλαμε τους Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλο, οι ρήτρες των οποίων είναι βατές, περίπου στα 10 εκατ. ευρώ συνολικά, καθώς οι παίκτες αυτοί ήρθαν δανεικοί το καλοκαίρι αλλά συνεχίζουν κανονικά στο βασικό ροτέισον της ομάδας.

Έτσι, ο Ολυμπιακός χτίζει από τώρα την ομάδα του επόμενου καλοκαιριού, η οποία μπορεί να εξελιχθεί στην πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, αν αποκτηθούν και οι δανεικοί.

Διαβάστε επίσης:

Μεταγραφές: Γιατί αρέσουν φήμες τύπου Μπακαμπού, Χουάνγκ

Ολυμπιακός: Το απίστευτο που έγινε με Κορδόν στις μεταγραφές

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα