Ολυμπιακός: Έκανε τα πρέπει, τώρα πρέπει να κάνει και μια μεγάλη νίκη!

09:04 3/1/2024 - Πηγή: Sportime

Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο με 79-74 για το πρώτο παιχνίδι της Euroleague το 2024.

Η ομάδα του Πειραιά έδειξε για ακόμα μία φορά, ότι η άμυνα της είναι το μεγάλο όπλο της και εκεί που τη χρειάστηκε περισσότερο, αυτή ήταν εκεί.

Συγκεκριμένα,

εκεί που η ομάδα του Πειραιά έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση, όντας μπροστά 13 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να έχουν κακές επιλογές στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο και έχασαν όλη τη διαφορά που είχαν… χτίσει με την Αρμάνι παρά τις απουσίες της, να φτάνει στο 74-74.

Ωστόσο ο Μουσταφά Φαλ και ο Άλεκ Πίτερς ήταν ασταμάτητοι το βράδυ της Τρίτης και δε χαρίστηκαν σε κανέναν, παίρνοντας τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Πρέπει να αποδείξει πράγματα με τη Μονακό!

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ, που είναι διαφορετικών απαιτήσεων.

Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μία εξαιρετική ομάδα απέναντι τους, που θα παλέψει και φέτος για την είσοδο της στο Final-4 της Euroleague.

Έχοντας τρομερά επιθετικά… όπλα, θα πρέπει να δείξει άλλα πράγματα μέσα στο παρκέ, αν θέλει να τη νικήσει και να πάρει δύο σερί νίκες στη διαβολοβδομάδα.

Τα λάθη σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν πρόκειται να τα συγχωρέσει κανείς, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι και πάλι από τους πιο φορμαρισμένους της Ευρώπης.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και τα 40 λεπτά και να κυριαρχήσει και στις δύο μεριές του παρκέ, προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς του.

Ένα blackout σαν αυτό που έγινε στο 4ο δεκάλεπτο με την Αρμάνι Μιλάνο, με ομάδες όπως η Μονακό, μπορεί να χαθεί, αφού έχουν περισσότερες επιλογές και πιο ποιοτικούς παίκτες από τους Ιταλούς.

Στο ματς με τους Γάλλους, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει πράγματα.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα