Ολυμπιακός: Απαραίτητος όχι ένας, αλλά δύο παίκτες

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάλεψε κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία, ωστόσο τελικά ηττήθηκε με 79-77 σε ένα παιχνίδι της Euroleague για γερά νεύρα.

Σε αυτό είδαμε και πάλι τα θέματα που έχει η ομάδα του Πειραιά, όταν ειδικά βρίσκεται στο μισό γήπεδο και δεν… τρέχει την μπάλα.

Ενώ παρακολουθήσαμε και έναν κάκιστο Τόμας Γουόκαπ, που δεν

έχει ευθύνη βέβαια, αφού είναι από τους πιο κουρασμένους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας και φέτος με όλη την επιβάρυνση που έχει δεχτεί.

Οι τραυματισμοί έχουν «χτυπήσει» από της αρχή της σεζόν και η κούραση έχει ήδη συσσωρευτεί σε κομβικούς μπασκετμπολίστες που έχουν, λόγω των απουσιών, πάρει τεράστιο χρόνο συμμετοχής.

Φυσικά και ο πολύ καλός Σακίλ ΜακΚίσικ λείπει και θα λείψει για ένα μήνα ακόμα, ο οποίος άλλαζε την ταχύτητα όταν έμπαινε στο παιχνίδι και το πρόσωπο της ομάδας.

Συν ότι ο Λουκ Σίκμα έχει απογοητεύσει για τα καλά και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα το πόσο θα περιμένει Ολυμπιακός για να μπει και να αποδώσει.

Ολυμπιακός: Απαραίτητη η μεταγραφική ενίσχυση!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήδη έχει βγει στην αγορά, χάνοντας φυσικά τον Κέντρικ Ναν, που ήταν μία διαθέσιμη επιλογή πριν πάει στον Παναθηναϊκό.

Οι φήμες θέλουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα ήθελε έναν παίκτη σκόρερ, που θα ξεκολλάει την ομάδα είτε με προσωπικές ενέργειες είτε παίρνοντας φάουλ, αν και δε θα είχε πρόβλημα όπως φαίνεται να περιμένει να δει πρώτα όλους τους διαθέσιμους παίκτες σε κατάσταση να αγωνιστούν.

Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι με δύο προσθήκες ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να επιστρέψει σε τοπ κατάσταση και να καλύψει τα κενά του, αφού το θέμα είναι και ποσοτικό αλλά και ποιοτητικό.

Όπως προείπαμε ο Σίκμα δεν έχει μπει στο πνεύμα, ούτε στα απλά που έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ και δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε στο «5» ξεκουράζοντας τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μουσταφά Φαλ.

Άρα θέλει σίγουρα έναν παίκτη που να αγωνίζεται τόσο στο «4» αλλά να πηγαίνει και στο «5» για βοήθειες, αφού και στο «4» ο Κώστας Παπανικολάου δε γίνεται να είναι το ίδιο αποδοτικός.

Από κει και πέρα και στα γκαρντ στο «1-2» θέλει κίνηση ο Ολυμπιακός, με έναν παίκτη να μπορεί να κάνει τη διαφορά, να σκοράρει τη μπάλα, αφού με Γουόκαπ και Γκος να παίρνουν συνεχόμενα παιχνίδια και τον Λούντζη που πρέπει να ανέβει επιτέλους επίπεδο να είναι συνέχεια εκτός, ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα, αλλά κάποια πράγματα πλέον φαίνονται με γυμνό μάτι για την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την περασμένη χρονιά.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα