Ο «τελειωμένος» Μουργκ των 5 συμμετοχών δίνει λύσεις και ανοίγει το ροτέισον του ΠΑΟΚ

Η λέξη ροτέισον δεν είναι η αγαπημένη του Λουτσέσκου, το έχει δηλώσει άλλωστε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο Τόμας Μουργκ όμως από «τελειωμένος» είναι αυτή τη στιγμή ο παίκτης που διευρύνει την γκάμα των επιλογών του Ρουμάνου τεχνικού.

Ποιος θα πίστευε στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ότι ο Αυστριακός που πέρυσι κατάφερε να καταγράψει μόλις 5 συμμετοχές (50′ λεπτά εντός αγωνιστικού χώρου) σε όλες τις διοργανώσεις, θα αποκτήσει έναν ρόλο εσωτερικής μεταγραφής για τον δικέφαλο του βορρά.

Οι

ιθύνοντες άλλωστε του μεταγραφικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ, είχαν θέσει ως στόχο την απόκτηση περισσοτέρων από έναν μεσοεπιθετικών.

Εν τέλει στην Τούμπα έφτασε μόνο ο Κίριλ Ντεσπόντοφ και σε αυτό, μεγάλο μερίδιο αποδίδεται στον Τόμας Μουργκ, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, που αν μη τι άλλο ήταν εις βάρος του. Έδειξε στον Λουτσέσκου πως άξιζε μια ευκαιρία.

Ο Τόμας Μουργκ δίνει λύσεις και ανοίγει το ροτέισον του ΠΑΟΚ

Μετά και τη λήξη της αναμέτρησης απέναντι στον Ατρόμητο (2-0), ο 28χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής, έφτασε τις 13 συμμετοχές τη φετινή σεζόν με τον δικέφαλο στο στήθος.

Σχεδόν τριπλάσιες δηλαδή σε σύγκριση με τη σεζόν 2022/23, πριν ακόμη βγει ο Οκτώβριος. Επιπλέον, σε αυτά τα 593 αγωνιστικά λεπτά που έχει βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει δύο φορές (κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Βόλο), τη στιγμή που πέρυσι είχε καταγράψει μόλις 1 ασίστ.

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα 7 φορές, με τις 6 εξ αυτών να τοποθετείται σε ρόλο επιτελικού μέσου, δίνοντας σημαντικές ανάσες στον Γιάννη Κωνσταντέλια ενώ μόλις 1 ως δεξί εξτρέμ (απέναντι στον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο).

Ένα ακόμη στοιχείο που ίσως λέει πολλά για το γεγονός πως κάτι έχει αλλάξει με τον Μουργκ, είναι η συμμετοχή του στη βασική 11αδα τόσο απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League όσο και στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο Περιστερίου.

Εν ολίγοις, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να διατηρήσει τον Τόμας Μουργκ στους βασικούς πριν αλλά και μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω Εθνικών ομαδών.

Όλα αυτά, λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Αυστριακού, μιας και αυτό λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμος για ιστορικό ρεκόρ ο Λουτσέσκου – Γράφει ιστορία με τον ΠΑΟΚ

Το μήνυμα πίσω από τον πανηγυρισμό του Οζντόεφ και η απάντηση στα ερωτήματα του ΠΑΟΚ

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα