Ο Παναθηναϊκός του Αταμάν…

Χλωμό να ήρθε ο Εργκίν Αταμάν για να μην πετύχει. Ο Τούρκος θέλει να συνεχίσει το «μύθο» του. Ο Παναθηναϊκός είναι, θεωρητικά, πιο εύκολο μονοπάτι σε σχέση με την Εφές όταν ξεκινούσε εκεί. Η νίκη επί της Μπολόνια ήταν από τις πρώτες που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Μπάτζετ αμύθητο είχε και στην Εφές. Μόνο που όταν την ανέλαβε, η Φενερμπαχτσέ έμοιαζε… έτη φετός πιο μπροστά, έχοντας κατακτήσει και μια Euroleague

με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τελικά, ο Εργκίν Αταμάν πήρε δύο σερί Ευρωλίγκες και τελικά όταν έσπασε το… γυαλί με την Εφές και κάποιους παίκτες, αποφάσισε να αποχωρήσει. Το έκανε όμως με στυλ. Παίρνοντας πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Εφές δεν είχε το υπόβαθρο του Παναθηναϊκού, όταν ξεκίναγε εκεί το… ταξίδι του ο Εργκίν Αταμάν. Αυτό δεν αναιρεί πως και στο «τριφύλλι», η εκκίνηση είναι επί της ουσίας από το μηδέν. Πρώτο turning point στη σεζόν αποτέλεσε η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός άνοιξε τα φτερά του και ήταν έτοιμος να πετάξει. Και… πετάει.

Ναι, οκ, οι νίκες στο Βερολίνο και με τη Ζαλγκίρις ήταν σημαντικές, αλλά είχαν και το «πρέπει». Αυτό τηρήθηκε. Με τη Ζάλγκιρις δε, η παρουσία του Παναθηναϊκού δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αλλά η νίκη είχε τη σημασία της και μεγάλη αξία. Η επικράτηση επί της Βίρτους όμως είναι κάτι άλλο: το κάτι άλλο!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μια ομάδα που ήρθε με ρεκόρ 6-2 στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, βρέθηκε να χάνει με 62-67 λίγο μετά την έναρξη της 4ης περιόδου. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν άλλαξαν ρότα στο παιχνίδι και… διέλυσαν τους αντιπάλους τους με ένα σερί 28-9 για να φτάσουν στον τελικό 90-76!

Ο Τούρκος τεχνικός δίνει αγωνιστική ταυτότητα και χαρακτήρα νικητή στην ομάδα του. Λείπουν αυτά τα στοιχεία. Πέραν τούτου όμως, ο Παναθηναϊκός κερδίζει με τρόπο Αταμάν. Λες και ήξερε ο έμπειρος κόουτς σε ποιον να δώσει τη σκυτάλη για να τραβήξει το κάρο. Στην αρχή του αγώνα ήταν ο Ναν και ο Μπαλτσερόφσκι, στα μισά ο Βιλντόζα και στο τέλος ο Λεσόρ.

Βέβαια, σε όλο αυτό υπήρχαν και σταθερές. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού Ντίνος Μήτογλου. Οι Σλούκας και Γκραντ που ήξεραν πότε να ελέγξουν τον ρυθμό και πότε να πατήσουν το γκάζι. Και φυσικά, ο κομβικός Γκριγκόνις. Πλουραλισμός και διακριτοί ρόλοι. Ομάδα Αταμάν…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Έτσι κέρδισε ο Παναθηναϊκός του Αταμάν

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα