Ο Παναθηναϊκός πήρε Τερίμ και Μπακασέτα – Ο Ολυμπιακός Καρβαλιάλ και μια καραβιά δανεικούς…

00:23 5/2/2024 - Πηγή: Sportime

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός πριν τον Ιανουάριο; Έφερε στην άκρη του πάγκου τον Φατίχ Τερίμ και έκανε μια βαρβάτη μεταγραφή. Τον Τάσο Μπακασέτα. Τι έκανε ο Ολυμπιακός; Έφερε τον Κάρλος Καρβαλιάλ και μια… καραβιά δανεικούς παίκτες. Πώς να μην έχουν απόσταση και να μην κερδίζει εύκολα ο Παναθηναϊκός;

Φταίει πάλι ο προπονητής στον Ολυμπιακό; Όχι. Παρότι μέτριος σε όλα του ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Έχει μπολιασμένη μέσα του την αμυντική πορτογαλική λογική. Υπολείπεται σε όλα

όμως όσων Πορτογάλων έχουμε δει στην ομάδα του Πειραιά.

Δεν συναντά… ούτε κατά τύχη τη λογική Μάρκο Σίλβα, δεν περνάει ούτε… απέξω στη μεθοδικότητα του Πέδρο Μαρτίνς, δεν φτάνει την άρτια τακτική του Λεονάρντο Ζαρντίμ, δεν έχει καν την εκρηκτική προσωπικότητα του Βίτορ Περέιρα (που ήταν ο χειρότερος).

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ σκέφτηκε πως το σχήμα με Ρίτσαρντς στα εξτρέμ του βγήκε στο παιχνίδι του Κυπέλλου στη Λεωφόρο, θα του βγει και στο πρωτάθλημα. Μέχρι εκεί φτάνει η προπονητική του ικανότητα. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι κοντά οι γραμμές και να πιέζουν μπροστά οι παίκτες. Αυτά. Τα κάνει μεν ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι εκεί. Άλλο πλάνο δεν υπάρχει.

Καλά, όσον αφορά τις μεταγραφές, εκεί δεν υφίσταται καιρό τώρα. Μια καραβιά από δανεικούς παίκτες που δύσκολα θα δούμε να συνεχίζουν και μετά το καλοκαίρι. Παίκτες χωρίς κίνητρο, χωρίς διάθεση και χωρίς ρυθμό. Ο Ολυμπιακός έχει εικόνα ομάδας που κάνει φιλικά προετοιμασίας.

Άλλος κόσμος ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό…

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίσης ένα extreme makeover. Μόνο που βγήκε στη γύρα και ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει. Να φέρει έναν προπονητή με προσωπικότητα. Κάποιον που θα κάνει τους παίκτες να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Ο Φατίχ Τερίμ ήταν αυτός ακριβώς που έπρεπε. Άσχετα αν θα τα καταφέρει ή όχι.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής λέει μια πρόκριση στο Κύπελλο και μια νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ισοπαλία στις καθυστερήσεις στην έδρα της ΑΕΚ και μόλις μία κακή εμφάνιση και ήττα στην Τούμπα. Όχι κι άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως δεν είναι ούτε 1,5 μήνα στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα. Ο Παναθηναϊκός ήξερε τι ήθελε και στις μεταγραφές. Κύριο μέλημα ήταν να τονώσει το ελληνικό στοιχείο. Και όχι μόνο. Να έρθει ένας παίκτης σημείο αναφοράς: Ο Τάσος Μπακασέτας. Μια μεταγραφή για το «σήμερα» και το… αύριο. Ένα απόκτημα με συνολική επίδραση σε όλο τον οργανισμό και τα αποδυτήρια. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων». Αποτελεί και το πλέον ενδεικτικό στοιχείο για το πόσο μακριά είναι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Σε όλα…

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γι αυτό πήρε Τερίμ και Μπακασέτα

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα