Ο Ολυμπιακός έφερε προπονητή με 2 τίτλους σε 25 χρόνια

Ο Ολυμπιακός αλλάζει τελικά σελίδα προπονητικά, αφήνει πίσω τη βραχύβια εποχή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και δίνει τα κλειδιά στον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι αντιδράσεις για τον 58χρονο Πορτογάλο προπονητή δεν είναι οι καλύτερες δυνατές από τον κόσμο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δε θα πρέπει να αποκλειστεί να χρειαστεί και τρίτο τεχνικό μέσα στη σεζόν.

Δεν είναι μια αυθαίρετη άποψη, είναι η επαγγελματική

παρουσία του Καρβαλιάλ όλα αυτά τα χρόνια που είναι στους πάγκους.

Αρχικά, το γεγονός πως είχε περάσει από τον Αστέρα Τρίπολης για, μόλις, 10 παιχνίδια δε λέει κάτι. Και ο Ποστέκογλου είχε περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από την Παναχαϊκή.

Το ζήτημα είναι πως ο Καρβαλιάλ, σπάνια κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια ομάδα. Τα 131 παιχνίδια και τα 2,5 χρόνια στην Σέφιλντ Γουέντσντεϊ και τα 104 ματς και τα 2 χρόνια στην Μπράγκα, είναι μάλλον η εξαίρεση.

Ο Καρβαλιάλ δεν πολυμένει σε ένα σύλλογο προκειμένου να δουν όλοι, παίκτες, φίλαθλοι, τι μπορεί να κάνει.

Άλλες φορές εκείνος βιάστηκε να φύγει, άλλες φορές οι διοικήσεις πήραν γρήγορα την απόφαση να χωρίσουν. Έτσι συμβαίνει.

Ολυμπιακός: Ο προπονητής με τους δύο τίτλους

Ίσως το μεγαλύτερο αλλά, στην καριέρα του Καρβαλιάλ είναι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει. Στα 25 χρόνια καριέρας έχει πανηγυρίσει όλους κι όλους δύο. Όντως ήταν επιτυχίες και οι δύο. Ο πιο σημαντικός είναι το Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μπράγκα το 2021.

Βέβαια, η Μπράγκα είναι ένα κλαμπ που έχει δώσει του κόσμου τα λεφτά για να μπει σφήνα σε Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ. Είχε κατακτήσει το Κύπελλο και το 2016 και με τον Καρβαλιάλ ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω. Δεν της βγήκε αν και κάθισε δύο σεζόν στον πάγκο της.

Μπαμ στην Πορτογαλία ήταν και η κατάκτηση του Λιγκ Καπ με την Βιτόρια Σετούμπαλ το 2008. Ήταν η πρώτη φορά που ο Καρβαλιάλ έκανε αίσθηση στην προπονητική πιάτσα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ίδια. Και μάλιστα, ο προπονητής που έρχεται για τον Ολυμπιακό, έχει περάσει, τουλάχιστον από δύο ομάδες, που κάνουν πρωταθλητισμό.

Και στις οποίες είχε πάει για να πάρει τίτλους.

Ήταν στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για 7 μήνες και 33 ματς και σε αυτόν της Μπεσίκτας για 8 μήνες και 47 αγώνες. Δεν κατέκτησε τίποτα, με δύο συλλόγους που έχουν στόχο μόνο τους τίτλους.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα