Ο Γουόκαπ βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή και ο Ολυμπιακός μακιγιάρει το πρόβλημα στο σκορ

19:32 2/2/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στο Μόναχο. Επικράτησε της Μπάγερν και χρειάζεται ακόμα δύο «διπλά» στη Euroleague για να ελπίζει εξάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες να παραμένουν ενωμένοι στο Μόναχο και να φτάνουν στο 14-11 μετά από μια νίκη-θρίλερ.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος για ροδοπέταλα, καθώς απόντων των Φαλ-Μιλουτίνοφ, ο Σερτζ

Ιμπάκα έβλεπε τη ρακέτα των Πειραιωτών σαν… αεροδιάδρομο. Ούτε ο Ράιτ – έκανε το αυτονόητο μαζί του ο Μπαρτζώκας– ούτε ο Πετρούσεφ μπορούσαν ατομικά να τον περιορίσουν κι έτσι ο coach B, επιστράτευσε την απαγόρευση τροφοδότησης στον Ισπανό σέντερ με πιεστικό μαρκάρισμα από τα γκαρντ και τους φόργουορντ.

Κόπηκαν οι πάσες στον Ιμπάκα και ο Ολυμπιακός ανέπνευσε. Ωστόσο, το πρόβλημα στη ρακέτα θα λυθεί σύντομα, μιας και ο Φαλ σε ένα δεκαήμερο θα είναι ξανά διαθέσιμος. Το θέμα όμως που παραμένει αφορά στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σίγουρους 15 πόντους/παιχνίδι από κανένα γκαρντ του

Οι Πειραιώτες δεν έχουν εύκολη την επιθετική συγκομιδή, ιδίως όταν ο Κάναν βγαίνει εκτός αγώνα, καλή ώρα όπως κόντρα στους Γερμανούς. Για καλή τύχη των νταμπλούχων Ελλάδος, ο Τόμας Γουόκαπ φαίνεται ότι μετά από ένα τετράμηνο ντεφορμάρισμα ξυπνάει και βγαίνει μπροστά.

Οι 16 πόντοι και οι 8 ασίστ το μαρτυρούν. Μια ομάδα μόνος του ο Αμερικανός, ο οποίος κράτησε την μπαγκέτα του μαέστρου με μεγάλη ευκολία. Βέβαια, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μόνος του ο Γουόκαπ θα αντέξει σε τέτοιο επίπεδο δημιουργίας για το επόμενο πεντάμηνο.

Σίγουρα θα χρειαστεί και βοήθειες, τις οποίες πιθανόν να πάρει από την front-line και ουχί από γκαρντ. Μπορεί ο Λαρεντζάκης να έκανε εξαιρετικό ματς, αλλά ούτε εκείνος, μήτε οι Κάναν-Γκος εγγυώνται σίγουρους over 15 πόντους ανά ματς.

Με λίγα λόγια δεν είναι καλαθομηχανές. Το προφίλ τους είναι πιο διευρυμένο και όλοι τους κάνουν λίγο απ’όλα. Μόνο ο Κάναν ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί clutch, αλλά τι γίνεται σε οριακές καταστάσεις, που τα παιχνίδια θα κρίνονται στο 40΄ και όλα τα plays των αντιπάλων θα τον κλειδώνουν;

Σ’αυτό θα πρέπει να βρει απάντηση ο ίδιος ο προπονητής των Πειραιωτών (τι συζήτησε με οπαδούς στο πάρκινγκ;).

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γουόκαπ, Ολυμπιακός,gouokap, olybiakos