Ο διαβασμένος Αλμέιδα και ο κορυφαίος Αραούχο

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε κάνει διάφορα περίεργα φέτος στην τακτική του. Και πέρυσι τα έκανε αλλά φέτος ίσως λίγο παραπάνω. Μάλλον ταρακουνήθηκε και αυτός με τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ή με παίκτες που πέρυσι είχαν τρυπήσει ταβάνι αλλά φετος δεν ήταν στην ίδια φόρμα. Ο Μουκουντί, ο Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάι Γκαρσία με τους τραυματισμούς.

Και ο Σέρχιο Αραούχο. Αλλά αυτός είναι άλλο κεφάλαιο. Το πρόβλημα του «Απάτσι» ήταν τραυματισμός. Η απόφαση του να το πάει συντηρητικά για να παίζει όσο γίνεται είναι από άλλη εποχή. Ο Αραούχο τη γουστάρει

την ΑΕΚ. Δεν είναι από κούνια, αλλά τη γουστάρει. Εδώ βρήκε την ηρεμία του. Ποδοσφαιρικά τουλάχιστον.

Ο Αλμέιδα έκανε λοιπόν με τον Παναθηναϊκό ίσως και το καλύτερο του τακτικά παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν ο Αραούχο. Ο παίκτης που συνέδεσε τη μεσαία γραμμή με τους Πόνσε, Ελίασον, Πινέδα. Αυτός που τους έδωσε ώθηση. Για να κάνουν και οι τρεις παιχνίδι, που οι σκάουτ που ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια θα τρελάθηκαν.

Ο Ελίασον έχει εξελιχθεί σε πολύ μοντέρνο εξτρέμ. Δεν είναι μόνο τα γκολ αλλά και πόσο άνετος είναι με την μπάλα. Πόσο χρήσιμος χωρίς αυτήν. Ο Αραούχο όμως ήταν εκείνος που με όλα του τα χαρακτηριστικά βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό. Και έκανε το δίδυμο Σιμάνσκι, Γιόνσον να είναι και να φαίνεται χρήσιμο.

Όλοι οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν σε υψηλά στάνταρ. Οι μπακ. Ο κορυφαίος φέτος όλη τη σεζόν Βίντα. Ο Κάλενς που έπαιξε man to man τον Ιωαννίδη αλλά έπαιρνε και βοήθειες. Ο Πινέδα που ήταν μόνο άστοχος.

Η ΑΕΚ είναι πλέον κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα στη Super League. Βέβαια θα πάει σε Τούμπα και Καραϊσκάκη. Ότι πιο δύσκολο δηλαδή. Ο Αλμέιδα όμως ξέρει. Εκτός από τακτική και να ρίχνει τους πανηγυρισμούς.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα