Ο Αθανασιάδης θα είναι ο ήρωας της ΑΕΚ για 3 μέρες (vids)

Ο Γιώργος Αθανασιάδης θα μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχος το βράδυ της Κυριακής (31/3). Θα μπορέσει να πάει ήρεμος σπίτι του και να αγκαλιάσει την οικογένειά του. Χαμογελαστός. Το ποδόσφαιρο που του τα είχε πάρει όλα πίσω λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και εκείνη την ισοπαλία στις Σέρρες, του τα έδωσε πάλι πίσω.



Ο Αθανασιάδης τα πήρε πίσω με την αξία του. Αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι

τη σέντρα στο ντέρμπι της Λεωφόρου την Τετάρτη (3/4) θα είναι ο ήρωας της ΑΕΚ. Αυτός για τον οποίο οι οπαδοί της ομάδας του που τον έβριζαν, τώρα θα μιλάνε και θα στάζουν μέλι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο δυστυχώς. Ο Αθανασιάδης είχε πληρώσει το timing της ισοπαλίας στις Σέρρες. Ήταν τότε που η ΑΕΚ π.χ. δεν μπορούσε να κερδίσει στο Αγρίνιο, λίγο μετά την απέκλεισε και ο Άρης από το Κύπελλο. Στη ρεβάνς έπαιξε ο Αθανασιάδης.

Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε το ματς της ζωής του με τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον 4-5 αποκρούσεις top class. Εμφανίστκε λίγο πιο ώριμος από ότι τον είχαν συνηθίσει όλοι. Δεν είναι μυστικό πως από το πρωί που είχε βγει η… βρώμα για τραυματισμό του Στάνκοβιτς, όλοι έλεγαν… ωχ. 

Τελικά, το ωχ το είπε ο Ολυμπιακός, που έπεσε πάνω στον Αθανασιάδη και δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε νίκη και γκολ την ανωτερότητά του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ας το χαρεί για 3 ημέρες, γιατί μετά ακολουθούν κι άλλα ντέρμπι και στο πρώτο μεγάλο λάθος, ο ήρωας της τωρινής ιστορίας θα τα ακούει πάλι.

Πάντως, ήταν φανερό πως έμαθε από τα λάθη του. Έξοδος με γροθιές και όχι να μπλοκάρει και απομακρύνσεις χωρίς πολλά πολλά. Καλύτερα που έφευγε η μπάλα.

Ο Αθανασιάδης και η όχι καλή βραδιά του Αλμέιδα 

Ο Αθανασιάδης είχε μια μεγάλη βραδιά. Ο Αλμέιδα μια όχι και τόσο. Η νίκη όμως τα κάνει όλα όμορφα, ακόμα και για τον προπονητή. Η επιλογή της 11άδας όσον αφορά τους Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και το δυσλειτουργικό Γιόνσον, Σιμάνσκι, δεν βγήκε. Ήταν φανερό. Η 3άδα των Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνη έβρισκε πιο εύκολα χώρους, συνεργαζόταν καλύτερα. Ο δανός με τον πολωνό κέρδιζαν κάποιες μάχες αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν σωστά την μπάλα από τον άξονα.

Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία σε κακή βραδιά επίσης, προφανώς επηρεασμένοι από τα μεγάλα ταξίδια για να παίξουν με τις εθνικές τους.

Οι αλλαγές βοήθησαν. Έδωσαν ενέργεια. Ο Μάνταλος έδωσε και ασίστ, ο Ελίασον το χρυσό γκολ. Ο Αλμέιδα πάντως άργησε. Έπρεπε να φτάσει στο σημείο ο Άμραμπατ να ζητήσει αλλαγή. Από το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλά.

Αυτό που βοήθησε τον προπονητή της ΑΕΚ ήταν πως οι έμπειροί του παίκτες ήξεραν πως να σταθούν τακτικά. Ο Βίντα, ο πολύ καλός Μουκουντί που έβγαλε εκτός αγώνα τον Ελ Κααμπί και ο Χατζισαφί.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα