Ο Άρης σόκαρε την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις (vids)

21:45 3/3/2024 - Πηγή: Sportime

ΑΕΚ και Άρης έδωσαν στη Θεσσαλονίκη ένα από τα κορυφαία ματς της σεζόν. Και φαίνεται πως το «Κλ. Βικελίδης» εξελίσσεται για την Ένωση έδρα με κακές αναμνήσεις. Εκεί αποκλείστηκε από το Κύπελλο, εκεί έχασε την πρώτη θέση των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Η ΑΕΚ έκανε

ανατροπή στην ανατροπή αλλά ο Μορόν με πέναλτι στο 90+7′ έδωσε το βαθμό στους γηπεδούχους. Ένα βαθμό που δεν κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Μάντζιου αλλά την κάνει από τη χειρότερη πλευρά για αυτή του Αλμέιδα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις φάσεις

Το ματς ήταν ο ορισμός του θρίλερ! Η ΑΕΚ ήλεγχε το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και προηγήθηκε με πέναλτι αλλά ο Άρης αν και με εκπλήξεις στην 11άδα, ισοφάρισε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σούπερ, με τους γηπεδούχους να περνάνε 2-1 μπροστά, την ομάδα του Αλμέιδα να το γυρίζει αλλά στις καθσυτερήσεις να γίνεται το 3-3. Ο πάγκος των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε πως δεν υπήρχε φάουλ από όπου προήλθε το γκολ της ισοφάρισης με το χέρι του Βίντα.

ΑΕΚ: Μπροστά στο σκορ, απάντησε ο Άρης

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην έγιναν δεκάδες φάσεις αλλά ο ρυθμός δεν ήταν κακός. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και οι ομάδες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε κενό στο μισό του αντιπάλου. Φάση για την ΑΕΚ στο 6′ με κεφαλιά του Κάλενς που έδιωξε ο Κουέστα σε κόρνερ δύσκολα.

Στο 15′ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Αλμέιδα με τον Μοντόγια να ανατρέπει τον Άμραμπατ. Ο Μαροκινός ευστόχησε στην αριστερή γωνία. Ο Άρης κέρδισε κάποια μέτρα, με τον υπερκινητικό Ανσαριφάρντ αλλά δεν είχε κραυγαλέα φάση. Η ΑΕΚ απέιλησε στο 41′ αλλά ο Κουέστα και πάλι σταμάτησε εντυπωσιακά, αυτή τη φορά το σουτ του Λιούμπισιτς.

Γκολ για τον Άρη δυο λεπτά μετά, όταν από κεφαλιά πάσα του Ανσαριφάρντ στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, ο Φετφατζίδης πέρασε και τον Στάνκοβιτς, η άμυνα κόλλησε και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα από τα καλύτερα 45λεπτα της σεζόν! Ο Άρης γρήγορα βρήκε δεύτερο γκολ με τον Σαβέριο να παίρνει πάσα από τον Μορόν στο 49, το σουτ απέκρουσε ο Στάνκοβιτς αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Η ΑΕΚ ξύπνησε όμως. Πήρε γρήγορα την μπάλα, ο Βίντα στο 55′ μετά από σύγχυση, από πλάγια ισοφάρισε. Και 11 λεπτά μετά ο Πόνσε με κεφαλιά γύρισε το ματς. Ενδιάμεσα από κοντά και πάλι ο Λιούμπισιτς στο 57′ αστόχησε από κοντά, το πλασέ του λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Η Ένωση όμως στη συνέχεια σα να έχασε λίγο το πλάνο της. Μια φάση σε τετ α τετ του Τσούμπερ στο 75΄που απέκρουσε ο Κουέστα είχε υποδειχθεί οφσάιντ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το απόλυτο σοκ για την ομάδα του Αλμέιδα. Από φάουλ, κεφαλιά του Γιόνσον και χέρι του Βίντα. Πέναλτι που έκανε γκολ ο Μορόν στη δεξιά γωνία.

Ο Άρης σόκαρε απόλυτα την ΑΕΚ, που είχε απίστευτα προβλήματα στην άμυνα. Τα γκολ που δέχθηκε ήταν όλα παράδειγμα προς αποφυγή. Μαχητικοί οι γηπεδούχοι έως το τέλος, έκλεισαν για ακόμα μια φγορά στόματα.

Γκολ: Φετφατζίδης 43′, Σαβέριο 49′, Μορόν 90+7′ (πεν) /  Άμραμπατ 15′ (πεν.), Βίντα 55′, Πόνσε 67′Κόκκινες: –Κίτρινες: Μοντόγια, Ζιλ, Βέλεθ / Λιούμπισιτς, Τσούμπερ, ΣιμάνσκιΔιαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)VAR:  Ρούπερτι (Ολλανδία)

Άρης (Άκης Μάντζιος):  Κούεστα, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Σαβέριο, Μπράμπετς, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν), Φάτορε, Φετφάτζιδης (68′ Ρουπ), Βερστράτε, Ζιλ (68′ Βέλεθ), Μοντόγια, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Γιόνσον, Μάνταλος (63′ Τσούμπερ), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Ελίασον (72′ Σιμάνσκι), Πόνσε (72′ Αραούχο).

ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα